Oppdatert 18.07.2018

Pass deg for denne!

Pass deg for denne! Bilde av e-posten du får

En ganske smart svindelsak er nå satt opp for å lure deg til å oppgi bank- eller kredittkortinformasjon. Se hva som skjer her.

Det hele starter med en e-post som ser ut som om den kommer fra Skatteetaten. Men når vi holder musepekeren over der hvor vi blir bedt om å klikke, ser vi nederst (ved pilen) en helt annen nettadresse enn den som er til Skatteetaten.

Du må aldri klikke på slike linker da de kan inneholde virus eller hackerkoder. I vår redaksjon har vi tilgang på VPN-konto, noe som gjør oss sikre i forhold til slike linker. I tillegg har vi Norton virusbeskyttelse og vi benytter den relativt sikre browseren Tor. Vi klikker heller ikke direkte på linken, men kopierer den over i Tor-browseren. Da kommer neste bilde opp på skjermen:

skatt2

Denne siden tilhører heller ikke Skatteetaten (se IP-adressen vi har rammet inn). Her henger ikke teksten lenger på greip. De sier de vet hva du har til gode, men sier de skal starte en skatteberegning. Denne Pishing-siden lar deg ta noen ekstra "byråkratiske" klikk for at det hele skal se så ekte ut som mulig. Som sagt, vi er på en 100% browser pluss VPN, så vi kunne klikke videre (Det må ikke du). Da kom denne siden:

skatt3

Nå skal du ut med bankinformasjon. Vi klikket frimodig videre og kom til slutt til den fella du ikke må gå i. Her blir du fralurt det meste:

skatt4

 

 

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20