Oppdatert 18.07.2018

Mann fastklemt i bilulykke – sa han hadde drept kjæresten

 • Skrevet av NTB-Steinar Schjetne
 • Publisert i Nyheter
Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: NTB/Scanpix Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste.

Sittende fastklemt i et bilvrak, fortalte den nå siktede mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død.

Politifolkene som tirsdag morgen rykket ut til hytta og fant den unge kvinnen drept – i tråd med forklaringen mannen ga etter bilulykken han var innblandet i samme morgen. Politiet mener drapet skjedde tirsdag morgen, trolig rett før mannen satt seg i bilen og kjørte fra åstedet, bekrefter politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt overfor NTB.

– Det er én av teoriene vi jobber med, sier Omholt.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Omholt vil ikke gi noen ytterligere detaljer om de to, fordi alle pårørende ikke var varslet tirsdag.

De to var på stedet som hytteturister og er ikke hjemmehørende i området.

Skadd i trafikkulykke

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal – ikke langt unna hytta på Sørbølfjellet der han skal ha drept kjæresten sin.

Etter ulykken ble han sittende fastklemt og var i en periode ikke ved bevissthet, ifølge Omholt, som beskriver mannen som «ganske skadd». Han er innlagt på sykehus med politivakt, og var tirsdag ettermiddag ikke i form til på bli avhørt.

Politiet er innledningsvis svært tilbakeholdne med opplysninger om paret og saken fordi etterforskningen er på et så tidlig stadium.

Kripos bistår

Advokat Sindre Løvgaard ventet tirsdag ettermiddag på å bli oppnevnt som forsvarer i drapssaken, og hadde ikke fått snakket med siktede da NTB kontaktet ham.

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer om verken ham eller saken, før jeg har snakket med ham, sier Løvgaard.

Politiets etterforskere gjennomfører nå en rekke etterforskningsskritt, for å kaste ytterligere lys over drapet og hendelsesforløpet, blant annet rundspørring blant hyttenaboene på feltet der paret oppholdt seg.

Kripos er koblet på saken, og skal bidra lokale krimteknikere med tekniske undersøkelser på åstedet.

– Vi ransaker også siktedes bolig, og undersøker elektroniske spor, blant annet etter mobilbruk og bompasseringer, sier Omholt.

 

Fakta om drapssaker i Norge i 2017

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 14 drapssaker. I tillegg kommer 4 saker knyttet til vold og dødsfall.

 • 3. januar: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig på Fjellhamar i Lørenskog i Akershus. Ektemannen i 70-årene siktes først for grov kroppsskade med døden til følge, men siktelsen utvides til å gjelde drap.
 • 5. januar: En 42 år gammel eritreisk kvinne blir funnet død i en bolig på Nesbyen i Buskerud. Den 38 år gamle ektemannen, også han fra Eritrea, er siktet for drap.
 • 22. januar: En 31 år gammel norsk-iransk mann blir funnet livløs i en bolig på Blakstad i Asker, og gjenoppliving lykkes ikke. To menn som meldte seg for politiet dagen etter, er siktet for drap. Ytterligere tre personer er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det.
 • 25. januar: En 38 år gammel mann blir funnet død i en bolig på Ler i Melhus kommune. Dagen etter blir en 26 år gammel mann pågrepet, siktet for grov vold med døden til følge. 28. januar blir siktelsen mot ham skjerpet til å gjelde drap. 3. februar blir en mann i 40-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.
 • 29. januar: Den danske statsborgeren Mark Ole Jensen (52) blir funnet hardt skadd i et bolighus på Røyneberg i Sola i Rogaland og erklæres død kort tid etter. En 32 år gammel mann blir pågrepet samme dag og siktes for drap.
 • 14. februar: En mann i midten av 40-årene blir funnet død på en gård i Åmli kommune i Aust-Agder. Politiet pågriper og sikter en mann i slutten av 30-årene og en kvinne i slutten av 40-årene for drap eller medvirkning til dette.
 • 23. februar: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig sør for Harstad. Sønnen på 38 år blir siktet for grov kroppsskade med døden til følge.
 • 25. februar: En 58 år gammel innsatt i Ringerike fengsel blir angrepet og dør kort etter av skadene. En 55-årig polsknorsk medfange er siktet for drap. 58-åringen var flere ganger tidligere dømt for overgrep mot unge gutter og satt i varetekt i påvente av at en ny sak skulle opp for retten. 55-åringen soner en dom for overlagt drap i Oslo i 2014.
 • 3. mars: En 20-årig kvinne blir fraktet til sykehus med kritiske skader i Levanger i Nord-Trøndelag. Den 27 år gamle ektemannen blir siktet først siktet for kroppsskade, så for drapsforsøk. Kvinnen dør to dager senere på sykehus, og siktelsen skjerpes til forsettlig drap. Både kvinnen og mannen har eritreisk bakgrunn, og kvinnen kom til Norge på familiegjenforening åtte dager før hendelsen.
 • 30. mars: En mann i 60-årene dør etter en voldshendelse i et boligfelt i nærheten av Steinkjer sentrum i Nord-Trøndelag. Den 24 år gamle sønnen er siktet for forsettlig drap.
 • Slutten av april: En kvinne blir funnet død i sitt hjem i Åsane i Bergen. Lørdag 17. juni blir hennes mann pågrepet og siktet for drap.
 • 7. mai: En mann i 40-årene dør etter en voldshendelse i en bolig i Ørje i Østfold. Mannens far i midten av 70-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han erkjenner ikke straffskyld og hevder det skjedde i nødverge.
 • 11. juni: En kvinne i 50-årene blir funnet skadd i kjærestens bolig i Søndre Land i Oppland. Hun dør på sykehus. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde hun av sykdom, men hadde også ytre skader. Kjæresten, som også er i 50-årene, ble siktet for kroppskrenkelse, men siktelsen er senere endret til å gjelde familievold.
 • 15. juni: En mann i 50-årene blir funnet død i sin bolig på Hellerud i Oslo. Dagen etter opplyser politiet at de etterforsker saken som et drap. 26. juni blir det kjent at to menn er pågrepet i utlandet og siktet for drap eller medvirkning til drap.
 • 26. juni: En tre år gammel jente fra Namdalen blir innlagt på sykehus med kritiske hodeskader. To dager senere dør hun av skadene. Jentas mor og stefar er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.
 • 8. juli: En 37 år gammel mann blir funnet drept i en leilighet i Skien. To dager senere blir en mann i 20-årene pågrepet, siktet for drapet. Han blir også siktet for en voldshendelse i Skien 7. juli.
 • 11. juli: En mann i 30-årene blir knivdrept på Grefsen i Oslo. Mannens kone i 40-årene er og siktet for drap. Kvinnen er norsk statsborger., mens mannen var utenlandsk statsborger.
 • 18. juli: En kvinne blir funnet død i ei hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune i Hallingdal. Kjæresten hennes, som selv ringte og fortalte om saken, er siktet for drap. Siktede og avdøde er begge norske statsborgere

Ifølge Kripos' statistikk, som kun omfatter drap, var det 25 drapssaker med 27 ofre og 31 gjerningspersoner i 2016. I 2015 var det 23 drap her i landet, mens tallet i 2014 var 27.
(NTB)

Sist redigertonsdag, 19 juli 2017 22:20
 • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20