banner web

A+ A A-

Furua på Vikstunet

  • Skrevet av Roar Buraas
  • Publisert i Nyheter
Endelig kunne beboerne titte fram Foto: Rasmus Lindberg Endelig kunne beboerne titte fram

Treet var et fantastisk fint klatreobjekt for barna, men var så stort at det tok nesten all sol og utsikt fra terrassene til de gamle på Vikstunet.

I flere år har det vært et ønske fra de gamle om å få tilbake sol og utsikt fra sine terrasser på omsorgsboligen, men barna var selvfølgelig redd for å miste klatremuligheten sin hvis treet ble kappet ned.

Hole Kommune fant en salomonisk løsning ved å tillate at treet ble «frisert» etter en mal som ble laget av kommunen.

Fredag kveld stilte 12 medlemmer i Vik Omsorgsboligers Venner (VOV) på dugnad med opprydding av grener etter at en dyktig kommunal «frisør» med motorsag var ferdig med «friseringen» av treet.
6 store tilhengerlass med grener ble ryddet opp og kjørt bort.

Resultatet ble usedvanlig bra.

I fellesrommet i 1. etasjen og tilstøtende leiligheter ble det en fantastisk forvandling. Fra mørkt og trist, ble det nå lyst og veldig trivelig. Faktisk ble det også her litt utsikt til Steinsfjorden. Dette tror vi har en stor helsemessig betydning for beboerne og pasientene fra Sunnjordet som bruker lokalet.

På terrassen i annen etasje ble det også en stor forvandling. Veldig mye lysere og en fantastisk utsikt, som beboerne kan glede seg over hver dag på sine gamle dager.

Også området utenfor Frivilligsentralen ble merkbart lysere.

Beboerne på Vikstunet takker kommunen for at de fant en god løsning på situasjonen.
«VOV» markerte begivenheten med å spandere sprudlene Moscato på de gamle og det ble utbrakt skål for kommunen og utsikten.

Dugnaden gjorde vi til en hyggekveld med grilling av deilig mat.
Vi håper at barna i barnehagen fortsatt er fornøyd med klatretreet.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20