×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
tirsdag, 09 mai 2017 14:01

Haakon Tronrud selger ut!

Skrevet av
Fra venstre Sven-Harald Maalen, Haakon Tronrud og Jørgen Evensen Fra venstre Sven-Harald Maalen, Haakon Tronrud og Jørgen Evensen Foto: Henriette Tronrud

BetonmastHæhre, med sine 2300 ansatte og 10 milliarder i omsetning, har kjøpt Tronrud Gruppen AS.

Ikke før hadde fusjonen mellom Betonmast og Hæhregruppen gått i boks, så slukte giganten Norges største anleggsgartnerselskap, Steen & Lund AS. Og nå altså Tronrud Gruppen AS, som består av entreprenørselskapene Tronrud Bygg, Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg. Med dette fortsetter BetonmastHæhre å vokse i strategisk viktige markeder.
 
Tronrud Bygg er den ledende entreprenørbedriften på Ringerike, en region som ventes vokse kraftig og hvor BetonmastHæhre til nå ikke har vært tilstede.
 
- Ringeriksregionen spås en kraftig vekst i årene som kommer. Kjøpet av Tronrud Gruppen gir BetonmastHæhre en ledende posisjon i dette strategisk viktige markedet, og kompletterer vår virksomhet på Østlandet. Samtidig vil Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg både styrke og komplettere vår eksisterende virksomhet på Innlandet og i anlegg, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i BetonmastHæhre.  
 
Haakon Tronrud etablerte Tronrud Bygg i 1976, og selskapet har utviklet seg fra en tradisjonell trehusbygger til et moderne entreprenørkonsern. Hovedkontoret ligger i Hønefoss. Avtalen innebærer at Haakon Tronrud går inn på eiersiden i BetonmastHæhre.

- Bygg og anleggsbransjen går mot en konsolidering. Vårt lokalmarked vil i tiden fremover by på enda flere og større prosjekter, og kapasitet ville blitt en begrensning hvis vi hadde fortsatt å stå alene. Denne avtalen gir veldig gode muligheter både for selskapene og ikke minst for mine lojale medarbeidere. Avtalen vil styrke selskapene, sikre utvikling for medarbeidere og gi trygge, gode og attraktive arbeidsplasser i fremtiden, sier Haakon Tronrud, konsernsjef i Tronrud Gruppen.

BetonmastHæhre er et av Norges største entreprenørkonsern innenfor bygg, anlegg og eiendom. I april 2017 gjennomførte konsernet en rettet emisjon som tilførte selskapet 600 millioner kroner. Hensikten med kapitalforhøyelsen var å legge til rette for bl.a. den veksten vi nå ser ved oppkjøp av Tronrud Gruppen. BetonmastHæhre har store vekstambisjoner innen både bygg og anlegg i både Norge og Sverige. Blant investorene med tro på selskapet er sektorspesialisten OBOS, som nå er en betydelig eier i BetonmastHæhre.Konsernet har over 2300 medarbeidere, og omsetningen i 2017 vil ligge på rundt 10 milliarder kroner. Tronrud Gruppen hadde i 2016 en omsetning på 700 millioner kroner og cirka 200 medarbeidere.

Dermed kan det nye selskapet hamle opp med store aktører som Veidekke, AF Gruppen, Skanska Norge og NCC Construction.

Den formelle eier av Tronrud Gruppen AS, er Tronrud Gruppen Konsern AS med 68,67% og Henriette Tronrud med 31,33%. Tronrud Gruppen Konsern AS er igjen 100 % eid av Haakon Tronrud. Tronrud Eiendom AS er ikke en del av avtalen. Dette er fortsatt eid av Henriette og Haakon Tronrud, sistnevnte gjennom Tronrud Gruppen Konsern AS.

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa