mandag, 01 mai 2017 19:23

Leirdueskyting fra rullestol

Skrevet av Jan Arne Dammen
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Trond Hammer Trond Hammer

Det ble et vellykket leirduestevne for rullestolbrukere på Buttentjern Jaktskytesenter på Ringerike søndag 30.april. Arrangører var Landsforeningen for ryggmargsskadde (LARS), Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Ringerike Jeger- og Fiskeforening.

Stevnet var det første som har blitt arrangert i Norge og deltagerne kom nær sagt fra hele landet. Noen hadde vært aktive skyttere før de ble skadet, mens andre fikk sitt første møte med sporten.
En av de som hadde skutt mye før, var Trond Hammer fra Hønefoss. Trond er for øvrig instruktør i Politiet.
- Dette er første gang jeg prøver hagleskyting, men har skutt mye før, da med pistol og rifle. Jeg synes dette var et bra tiltak og gav meg en fin mulighet til å komme tilbake i skyttermiljøet. Leirdueskyting er veldig moro og er en aktivitet som de fleste kan være med på, sier Trond Hammer.

buten instruktorer
Leder for haglebanen Arne Andersen, Jarle Nymoen og Idar Bølgenhaugen fra Ringerike Jeger- og fiskeforening var instruktører. I tillegg til gode råd og tips var fokus sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet.

Jakt for alle
Prosjektet kom i stand i 2016 etter møte mellom LARS og NJFF. LARS hadde lenge sett på forskjellige muligheter for at rullestolbrukere og funksjonshemmede kunne ta del i jakt, fiske og naturopplevelser. De tok kontakt med NJFF for å høre om de var interessert i å starte pilotprosjektet Jakt for alle. Prosjektet gir muligheter til at funksjonshemmede kommer seg ut i naturen og muligheter for jakt og fiske. I tillegg skulle prosjektet legge til rette for skytetrening innen leirdueskyting og rifleskyting inkludert kursing og jegerprøver.

buten alle