Oppdatert 26.05.2018

Google tar i bruk BBCs naturinnhold

Google og BBC Earth annonserer i dag at de har slått seg sammen for å kunne tilby besøkende i det nye Google Earth en smak av verdenskjente naturprogrammer og -historier. Dette med et felles ønske om å inspirere publikum til å utforske og skape en dypere forbindelse til planeten vår.

BBCs Natural Treasures vil ta med brukerne på en egen oppdagelsesreise gjennom 30 steder i verden, og gjennom seks ulike habitater – øyer, ørkener, gressletter, fjell, byer og jungler. Natural Treasures ligger inne Google Earth’s nye Voyager-funksjon som lanseres i dag. BBCs historiefortelling vil gjøre det mulig å utforske stedene gjennom spesiallagde reiser som viser en dynamisk kombinasjon av video-innsikt fra BBCs dyrelivsprodusenter, imponerende bilder og klipp fra prisbelønte serier fra arkivet, som Life Story, Africa, Planet Earth II og flere.

Etter å ha sjekket ut Natural Treasures i Google Earth, kan brukerne lære mer om habitatene og oppdage mer inspirerende innhold om naturens verden på www.bbcearth.com.

I Natural Treasures i Voyager er også fem videosamlinger fra BBCs Bafta-nominerte app The Story of Life som viser videoklipp fra Sir David Attenborough. Blant annet «Beautiful Birds of Paradise» og «The Big Five Beasts of Africa». For mer innhold, kan publikum laste ned den gratis appen, som byr den største digitale utgivelsen av Sir David Attenboroughs berømte verker.

— Vi er veldig fornøyd med å styrke vårt tiårige samarbeid med Google ved å forfølge et felles mål, nemlig å ta publikum overalt litt nærmere den utrolige planeten vår. Gjennom dette samarbeidet får vi utnyttet BBC Earths ikoniske merkevare og innhold, og levere det til publikum på en ny måte slik at de kan oppleve naturens verden. BBC har dokumentert og delt historier fra naturens verden i over 60 år, og nå har vi videreutviklet hvordan vi kan fortelle disse historiene – og gleder oss over at publikum kan utforske videre, forteller Jackie Lee-Joe, Chief Marketing Officer i BBC Worldwide.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent