Oppdatert 27.05.2018

Øvelse gjør mester

Klart til avgang - Rasmus Lindberg og Frank Tverran Selfie v/ Rasmus Lindberg Klart til avgang - Rasmus Lindberg og Frank Tverran

Av og til må selv erfarne dronepiloter øve. Det å gjøre videoopptak samtidig med at en drone skal styres, krever noe øvelse.

Rasmus Lindberg og Frank Tverran bruker droner til fotografering for RingeriksAvisa, men begge driver egne, godkjente virksomheter som droneoperatører.

I dag er de to i sving på Helgelandsmoen. Og til og med øvelseskjøring må være nedfelt i operasjonsmanualen. På forhånd har det vært kontakt med grunneier Helgelandsmoen Næringspark, nærmeste nabo som er Ringeriksbadet og det er innhentet kart over restriksjonsområdet fra NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet).

Temperaturen er ned mot null grader, noe som påvirker batteriene. I sommertemperatur varer batteriene ca 30 minutter. Nå skal det måles hvor mye kortere flyturen blir ved lavere temperaturer.

Det skal også øves på rask nedstigning fra stor høyde. Her kan dronen komme inn i sin egen luftstrøm og falle rett ned (Vortex ring state). For å unngå dette, må man samtidig styre til siden.

Den nyeste dronen har en topphastighet på 72 km/t, og har infrarøde sensorer som gir økt stabilitet, forhindrer sammenstøt med andre og som automatisk kan følge et bevegelig mål.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20