Oppdatert 27.05.2018

30 dager for hissigpropp

Ringerike tingrett Foto: Frank Tverran Ringerike tingrett

Noen ganger kan det lønne seg å telle til ti. Det er følgende historie et godt eksempel på.

En mann i slutten av 30-årene bodde i en bygård i Hønefoss med sin kone og flere barn, herav den yngste bare 2 år. Leiligheten de bodde i, ligger lavt ut mot fortauet.

Natt til tirsdag den 15. juni for et par år siden ble barna vekket av bråk på utsiden. Her hadde noen drita fulle ungdommer stoppet opp, og en av disse snakket høylytt i telefonen.

Mannen som bodde der, åpnet vidnduet og ba dem om å gå videre. De slang da dritt tilbake. Mannen ble forbannet, lukket vinduet og gikk ut på gata hvoretter han slo til den ene mannen midt i brystet. Dette gjorde at han falt bakover og slo hodet i asfalten.

Familiefaren ville gå nærmere for å se hvordan det gikk med den nedslåtte mannen, men da gikk kameratene i mellom. Han ble da stående på fortauet til politiet kom og politiet satte ham rett inn i varetekt i 2 dager.

Ringerike tingrett hadde saken til behandling 13. februar i år. I formildene retning ble det tatt hensyn til at familiefaren hadde forsøkt å hjelpe fornærmede da han falt om, at han hadde tilstått og at saken hadde ligget altfor lenge hos politiet.

Aktor la ned påstand om 75 dager i fengsel, men Ringerike tingrett kom til at 30 dager var mer passe. Familiefaren med altfor kort lunte må derfor tilbringe en måneds tid innenfor murene.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20