Oppdatert 26.05.2018

Syke gjester på Klækken hotell

Syke gjester på Klækken hotell Foto: Frank Tverran

I desember 2012 ble 170 personer syke etter å ha vært på julebord på Klækken hotell. Denne gangen ble 230 gjester syke.

Sist gjestene ble syke på Klækken hotell, skyldtes det en spesiell type E.coli (ETEC) og Mattilsynet konkluderte den gangen med at dette kom fra importert gressløk som var brukt i eggerøre.

Nå blir hotellet steng til alt er desinfisert. Denne gangen er det det svært motstandsdyktige Noroviruset som er oppdaget.


Hva er norovirusinfeksjon?

Det er en magetarminfeksjon forårsaket av norovirus, som tilhører Calicivirus-familien. Det ble tidligere kalt NLV: Norwalk-like virus. Viruset er ekstremt infeksiøst - om du smittes, er det høy sannsynlighet for at du blir syk. Viruset er også svært motstandsdyktig (resistent) mot inaktivering ved frysing, oppvarming til 60ºC, rengjøring med klor og alkohol samt vanlige rengjøringsmidler.

Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, "omgangssyke", på verdensbasis. Det er skyld i mer enn 85% av alle epidemiene med magetarminfeksjoner i Europa og USA. Det er beregnet å forekomme ca. 23 millioner tilfeller per år i USA. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Alle aldersgrupper kan rammes, men tilstanden forekommer oftere blant større barn og voksne. Norovirusinfeksjoner opptrer hyppigst om vinteren, og kalles også "winter vomiting disease". De senere år er viruset blitt noe endret, og det er registrert epidemier også sommer og vår.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20
Mer i denne kategorien « Da rundet vi 30.000 Slik blir det »