Oppdatert 26.05.2018

Lena Maskin AS etablerer ny avdeling på Hensmoen

Johan Rognerud (tv) og John Henrik Stadtler Foto: Privat Johan Rognerud (tv) og John Henrik Stadtler

I slutten av mars starter Lena Maskin opp ny avdeling på Hensmoen ved Hønefoss. Lena Maskin AS er eid av Norwegian Agro Machinery AS, som nå styrker forhandlerkjeden med en ny avdeling i Buskerud.

– Den nye avdelingen vil holde til i Hensmoveien 27. Der flytter de inn i nytt bygg eid av Rognerud AS. Bygget deles på de to foretakene; Lena Maskin i den ene enden og Rognerud i den andre enden, forteller John Henrik Stadtler, administrerende direktør i Lena Maskin.

Det er nå hektisk aktivitet i bygget for å få det tilrettelagt for salg, butikk og verksteddrift innen utgangen av mars.
 
-Rognerud AS er en landbruksentreprenør med 4 ansatte, som har 5 traktorer og en full høstelinje fra CLAAS. I vinterhalvåret er det full aktivitet med brøyting, strøing og feiing, forteller Johan Rognerud, daglig leder i Rognerud AS.
- Jeg er glad for å få inn Lena Maskin slik at varemerket CLAAS fortsatt blir på Hensmoen, og så får jeg jo kort vei til service da, sier Rognerud.

Også Stadtler ser fram til samarbeidet. Her blir det felles bruk av en del anskaffelser som vaskeanlegg, traverskran og trykkluftaggregat.

- Vi får nå førstehånds kunnskap om de utfordringer og behovene en stor landbruksentreprenør har i hverdagen. Denne kunnskapen skal vi ta med oss videre i arbeidet for å bli den beste samarbeidspartneren for bonden og landbruksentreprenøren, sier Stadtler.

Nye og kjente ansatte

- Tom Brentebråten og Even Tandberg er ansatt som selgere, Stian Solberg som verksmester og Per Erik Høe som butikk/deleansvarlig. I tillegg har vi fått på plass tre servicemekanikere, deriblant Espen Sandum som er godt kjent med CLAAS, forteller Stadtler.

Salgsavdelingen vil starte for fullt 1. februar, mens service, delesalg og butikk starter i slutten av mars.

Fakta om Norwegian Agro Machinery AS

Norwegian Agro Machinery er eid av Danish Agro-konsernet som består av en rekke agroindustrielle selskaper i inn- og utland. De har alle den overordnede målsetning – i et tett samspill med kundene – å medvirke til verdiskapende løsninger i de enkelte bedrifter. Konsernet er hovedsakelig beskjeftiget innenfor salg av forblandinger, råvare- og vitaminforblandinger, kunstgjødsel, plantevern, såvarer og energi samt kjøp av avlinger fra landbruket. Videre forhandler konsernet en rekke sterke maskinvaremerker til landbruket, samt driver en omfattende kjede av hobby- og fritidsforretninger. Danish Agro-konsernet sysselsetter ca. 4500 medarbeidere og vil i 2016 ha en omsetning rundt 35 milliarder danske kroner.

Sist redigertmandag, 23 januar 2017 19:36
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20