søndag, 18 desember 2016 12:08

Kaffekoppkongen i Hønengata

STORSAMLER. Ole Aksel Håkonsen viser fram samlingen sin med kopper fra Circle K og Statoil Norge. STORSAMLER. Ole Aksel Håkonsen viser fram samlingen sin med kopper fra Circle K og Statoil Norge. Foto: Johnny Syversen

Han har samlet alle koppene Circle K og Statoil Norge har gitt ut siden 2003. – Disse koppene er det smarteste markedsføringstiltaket kjeden har gjort, sier Ole Aksel Håkonsen, som driver Circle K både i Noresund og Ullerål i Hønengata.

– Jeg er nok litt over snittet opptatt av kaffekopper, ler hønefossingen Håkonsen. Foran seg har han samlet alle variantene kjeden har lansert i Norge siden den første Statoilkoppen så dagens lys i 2003, inkludert alle spesialutgavene.
 

Her finner vi den såkalte flammekoppen, som med sin litt harryaktige sjarm solgte over 100 000 eksemplarer i løpet av noen få kampanjemåneder i 2009. Her står også turistfavoritten med elgskilt samt koppen Statoil Norge i sin tid fikk laget i samarbeid med Porsgrunds Porselænsfabrik, og som hadde en lei tendens til å knuse.
 

Tilbakelegger 4,9 millioner km årlig

Håkonsen, som foruten å være franchisetaker ved stasjonene Circle K Noresund og Ullerål, leder også stasjonenes forhandlerråd nasjonalt. Han mener koppen er svært viktig for å dra trafikk til Circle K-stasjonene.
 

– Vi ser at koppen har gjort folk mer bevisste på forskjellen mellom stasjonskjedene. Den gjør at både yrkessjåfører og fritidsreisende gjerne stopper på en av våre stasjoner fremfor konkurrentenes, sier Håkonsen. Han mener mange bilførere har godt av den lille pausen de får mens de er inne på stasjonen og henter seg en kopp med kaffe eller en annen varm drikk.
 

Circle K selger årlig om lag 400 000 eksemplarer av «Koppen», tidligere kjent som «Statoilkoppen». Siden en gjennomsnittlig norsk bil kjører i overkant av 12 000 kilometer årlig blir den totale tilbakelagte avstanden for alle koppene dermed lang. Veldig lang. I år kommer koppen til Circle K til å tilbakelegge 4,9 millioner kilometer på norske veier som trofast følgesvenn i bilen. Det tilsvarer mer enn seks reiser tur/retur månen.
 

– Havner under juletreet

Håkonsen har klokkertro på Koppen 2017, som dukket opp i handelen rundt månedsskiftet og som allerede har solgt et betydelig antall eksemplarer.
 

– Hvert år merker vi en økning i salget like før jul, noe som tyder på at koppen er en ganske populær julegave. Sikkert er det i alle fall at det er en gave som varer, siden eieren kan ta den med inn på en hvilken som helst Circle K-stasjon og fylle opp med varm drikke over hele landet, sier Håkonsen.

Sist redigert søndag, 18 desember 2016 12:11

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa