torsdag, 17 november 2016 13:47

Verdens beste hos Eger

Skrevet av
Verdens beste hos Eger Foto: Frank Tverran

Hos Eger i Hønefoss kan du få en smak av verdens beste ost. Den heter Kraftkar og setter en ekstra spiss på denne hamburgeren.

Den norske blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost deltok i en konkurranse hvor det deltok 3.021 oster fra 31 land. Til å dømme i konkurransen var det 266 dommere fra 26 land. 66 forskjellige team delte ut bronse, sølv og gull til forskjellige ostetyper samtidig som de delte ut "supergull" til noen få oster som skulle være med i konkurransen om verdens beste.

Og da var det bare 16 oster igjen. Dommerpanelet kom fra UK, Japan, Syd-Afrika, Mexico, Frankrike, Italia og Sverige. Disse ostene ble testet foran kamera og publikum.

Og vinneren ble norske Kraftkar fra Tingvollost. Osten kan du få kjøpt i resepsjonen på Sundvolden Hotell og du kan også bestille den hos Eger i Storgata i Hønefoss.

Og vi kan føye til for egen regning at osten egner seg godt til å fylle kyllingfileter med! Vin til blåmuggost? Selvfølgelig, og den skal være søt. Spør på polet.

Sist redigert torsdag, 17 november 2016 13:53

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa