RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

Offisiell åpning av kafébygget

Ordfører i Ringerike, Kjell B Hansen, klipper snora etter noen velvalgte ord Foto: Frank Tverran Ordfører i Ringerike, Kjell B Hansen, klipper snora etter noen velvalgte ord

Ringerike kommune er nå ferdig med det nye kafébygget på Røsholmstranda. Ordfører Kjell B. Hansen sto for snorklippingen til bygget mandag den 13. juni.

Røsholmstranda har vært en godt besøkt badestrand i Ringerike gjennom generasjoner. Selv om det gikk buss både til og fra stranda i gamle dager, var det ikke uvanlig å sykle både fram og tilbake. I veldig mange år har kafébygget dessverre forfalt og området hadde mistet noe av sin attraktivitet.

Det er Ringerike kommune som er eier av eiendommen og kommunestyret vedtok en oppgradering i 2016. Den første delen av dette er nå gjennomført og badestranda har fått et moderne kafébygg som forhåpentligvis vil glede stadig flere badegjester.
 
I det første byggetrinnet er et nytt bygg satt opp på samme sted som det gamle sto. Selv om kafébygget er helt nytt, har det tilnærmet det samme utseende som det opprinnelige bygget. Det gamle bygget er dokumentert og billedkunsten er tatt vare på slik at det kommer til heder og verdighet igjen i det nye bygget.

Kafébygget ble ferdigstilt 1. juni 2016, og kan nå benyttes av alle i årets badesesong og videre utover høsten.

Det neste som skal skje er byggingen av et nytt sanitærbygg som et tilbygg til kafébygget. Dette skal inneholde både nye toaletter og teknisk rom. Dette blir igangsatt litt senere i år.

rossholmstranda fly
En av de fineste strendene nær Hønefoss (Dronefoto: NITAR/Frank Tverran)

Sist redigertmandag, 13 juni 2016 14:41
  • TIPS!: Send ditt nyhetstips, gjerne med bilder til 97 59 55 20