fredag, 07 juni 2024 09:32

Cirkus på Ford-tomta

Skrevet av
75-ÅRSJUBILEUM: Cirkusdirektør Are Arnardo ønsker velkommen til Cirkus Arnardos jubileumsshow. 75-ÅRSJUBILEUM: Cirkusdirektør Are Arnardo ønsker velkommen til Cirkus Arnardos jubileumsshow. Foto: Fridgeir Walderhaug

På grunn av mye vann i elva, vil cirkus Arnardo i år sette opp teltet i Ford-kvartalet like nord for rådhusbrua, og ikke på Petersøya. Det blir 7 forestillinger i Hønefoss mellom den 12. og 16.juni. Billettprisene ligger mellom 220 og 360 kroner.

Hver sesong er en fest for Cirkus Arnardo, men jubileum er jo jubileum. Det har cirkusdirektør Are Arnardo tatt på ytterste alvor.

-Så absolutt. Vi er jo landets eldste omreisende kulturinstitusjon, etablert av bestefar i 1949, og et jubileum gir oss en god grunn til å gi det store ekstra for vårt publikum, forteller cirkusdirektøren.

For det er en påkostet forestilling han presenterer i jubileumssesongen, der spesielt latteravdelingen er forsterket kraftig.

-I år har vi ikke bare en, men hele tre klovner som skal sørge for å låse opp latterdørene. Og det er snakk om klovner med hver sine lange humørfylte CVer, sier Are Arnardo, som avslører at alle har gjestet Arnardo sitt publikum tidligere.

-Da har vi sett at det norske cirkuspublikummet har tatt dem til sine hjerter. Derfor er de tilbake, sier han.

Clown André er en latterprodusent med utrolige påfunn og ideer, og som har et kroppsspråk som forteller alt, lydløst, men med et lunt latterteppe som brer seg utover publikum.
Og André leker seg gjennom hele forestillingen.

Duoen Hector & Pierrot har også gjestet Cirkus Arnardo for få år tilbake, og med stor suksess.

-De to er klassiske og musikalske klovner som føyer seg inn i vår lange tradisjon med dyktige klovner, sier Are Arnardo.

Også Hector og makker Pierrot dukker opp mellom de øvrige artistenes numre, i tillegg til deres eget hovednummer. Og det til musikalsk glede og latter for publikum. For her snakker vi overraskelser og snedige påfunn til langt over dørterskelen for latterdørene.

En ekte jubileumsfest skal gi smil, latter, wow-effekt, fart, eleganse og det en ikke trodde var mulig.

-Vi kan med hånden på hjertet si at den ”sjekklisten” er komplett, og vel så det. I god arnardotradisjon, forteller Are Arnardo som sammen med sin hustru Paola også i år vil imponere med ufattelige illusjoner.

Også fjerde generasjon Arnardo har utviklet seg til å bli cirkusartister av høy klasse. Arne Otto Luigi Folco Arnardo har, med sine diabolos imponert også internasjonalt.
Han vant i fjor den høythengende «Cirkus Friends Award» under en stor cirkusfestival i Praha.

-Luigi har utviklet sitt nummer med diabolos, og han har virkelig fått fart på både triks og elementer i det å betjene flere diabolos samtidig, i høy fart, forteller en stolt far og cirkusdirektør.

Også i lufta skal det skje mye. Tünde Szabó er på en elegant himmelflukt under cirkuskuppelen. For med sitt selvkoreograferte og elegante luftnummer imponerer hun publikum.

Og joda. Ballerina på stram line gir en følelse av eleganse, samtidig som det ser så enkelt ut. Noe det langt i fra er. For linedanser Marine Durand utfører linedans på høyt nivå, og med mange års trening og erfaring bak seg.

Så tilbake til sjekkpunkt ”fart”.

-Det har vi heldigvis en god del av også i år. Og jeg kan jo trekke fram ”Kenya Boys”. En gruppe livlige karer fra Kenya som entrer manesjen med fart og rytmer fra første sekund.
Dette er publikumsyndlinger som også serverer akrobatikk og limbodans av det svært brennende slaget.

-Vi har også med oss fantastiske Alfio Macaggi som skifter hatter raskere enn øyet kan få med seg. For her er det snakk om temposjonglering i lynets hastighet, så det er bare å glede seg, forteller Are Arnardo, som også har med seg hjerteknusere fra dyreverden i cirkuskortesjen i år.

-Cirkus Arnardo har alltid vært dyrenes store venn, noe vi er fortsatt, selv om vi ikke har med de store eksotene lenger.
Men artige og lekne hunder får oss til å dra på smilebåndet. Og esler har bevist at de sammen med hester kan være elegante i en cirkusmanesje.
Dessuten har vi med festlige papegøyer som elsker både publikum og sin kollega Kevin Probst. Her er det samspill og glede fra alle parter, sier han.

-75 år etter at bestefar Arne Arnardo etablerte sitt Cirkus Arnardo vil vi ta noen tilbakeblikk, minnes og videreføre en kulturtradisjon som har gledet så mange alle disse årene.
Det forplikter, men samtidig gir det oss en stor glede. For som bestefar sa; ”Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad”.

Sist redigert fredag, 07 juni 2024 12:35

Andre saker å lese

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

Den menige stortingsrepresentant skal nå tjene 1,171 millioner kroner, i alle fall er det forslaget som trolig vedtas torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå kan du vippse til dansker og finner

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Les mer i RingeriksAvisa

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

18-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Les mer i RingeriksAvisa

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

17-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, skal etter planen avhøres mandag formiddag.

Les mer i RingeriksAvisa