fredag, 07 juni 2024 07:49

Carlsen nær Norway Chess-tittelen: – Ser ganske bra ut

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Magnus Carlsen under årets Norway Chess i Stavanger. Magnus Carlsen under årets Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen holdt Alireza Firouzja til remis med svarte brikker og avgjorde etter armageddon. Han er i posisjon til å vinne Norway Chess for femte gang.

Verdenseneren kom til partiet som leder av turneringen i Stavanger. Spillet mot Firouzja ga ham halvannet poeng.

Det skilte ett poeng mellom Carlsen og tittelforsvarer Hikaru Nakamura før torsdagens runde. Siden amerikaneren tapte for VM-vinner Ding Liren i armageddon, økte luken med et halvt poeng.

– Det ser ganske bra ut. Jeg er i en mer behagelig situasjon, og det er ikke sikkert at jeg må vinne (for å ta tittelen), sa Carlsen til TV 2 og viste til fredagens avslutningsrunde.

Da hadde han akkurat kommet seg gjennom en nervepirrende økt med armageddon. Der slet Carlsen i starten på både tid og stilling.

– Det ble et kaotisk parti. Jeg sto ganske dårlig på et tidspunkt, men greide plutselig å skape motspill slik at det holdt, forklarte han til TV 2 etter seieren.

Reagerte på tidsbruken

I langsjakkpartiet brukte Firouzja nesten en time på sitt 18. trekk. Det ga 20-åringen dårlig tid på klokka, og på det meste hadde Carlsen over 50 minutter mer.

– Dette er ganske ekstremt, sa Hans Olav Lahlum i TV 2s sjakkstudio.

Selv om Carlsen hadde en klar tidsfordel, klarte han ikke å spille seg til en seier som ville gitt ham tre poeng. Spillerne tok hverandre i hånden etter 32 trekk.

– Det er et helt ok resultat. Han brukte så mye tid at jeg prøvde å se etter muligheter til å holde partiet i gang, men jeg fant det ikke, sa Carlsen til TV 2.

Var ikke bekymret

Firouzja følte seg trygg på at partiet i verste fall ville ende med remis.

– Tiden betydde ikke så mye. Jeg prøvde å finne noe konkret, men greide det ikke, sa han.

Carlsen vant Norway Chess fire år på rad før han i fjor bare nummer seks.

Fredag skal han spille med hvite brikker mot Fabiano Caruana i turneringens 10. og siste runde. Nakamura møter inderen Rameshbabu Praggnanandhaa.

NTB

Andre saker å lese

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

Den menige stortingsrepresentant skal nå tjene 1,171 millioner kroner, i alle fall er det forslaget som trolig vedtas torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå kan du vippse til dansker og finner

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Les mer i RingeriksAvisa

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

18-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Les mer i RingeriksAvisa

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

17-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, skal etter planen avhøres mandag formiddag.

Les mer i RingeriksAvisa