torsdag, 16 mai 2024 08:42

Politikere i Bærum setter foten ned for prinsesse Märtha Louise

Skrevet av
Prinsesse Märtha Louise har siden 2003 bodd i Lommedalen. Nå vil hun bygge ut boligen hun har kjøpt på Stabekk. Prinsesse Märtha Louise har siden 2003 bodd i Lommedalen. Nå vil hun bygge ut boligen hun har kjøpt på Stabekk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Prinsesse Märtha Louises utbyggingsplaner på Stabekk er inntil videre stanset. Politikerne i Bærum setter byggeforbud foran prinsessens behov for mer plass.

Først rundt nyttår vil prinsesse Märtha Louise kunne få behandlet byggesøknaden hun har sendt kommunen. Det ble klart etter at politikerne i planutvalget behandlet saken onsdag kveld, melder Budstikka.

Tidligere i år ble det kjent at prinsessen ønsker å bygge ut sin nyinnkjøpte villa på Malurtåsen i Stabekk, et av Bærums mest populære boligstrøk. Boligen ble kjøpt for 18.650.000 kroner i august i fjor, viser grunnboken.

Bakgrunnen for det midlertidige byggeforbudet er at det pågår en detaljregulering for Malurtåsen for å vurdere vern av kulturminner, kulturmiljøer og naturverdier. Derfor er det lagt ned et midlertidig forbud mot bygging.

– Mens arbeidet pågår har planutvalget sett det som nødvendig å nedlegge midlertidig forbud mot tiltak, sa leder av planutvalget, Høyres Elisabeth H. Gjølme, under behandlingen av saken.

Budstikka skriver at de har kontaktet prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, uten å få svar. Byggeforbudet er forventet å opphøre rundt årsskiftet, ifølge avisen.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa