fredag, 05 april 2024 07:59

Føie og Hallingdal Kraftnett fusjoneres

Skrevet av
Linjeleien skal bli billigere Linjeleien skal bli billigere Foto: Skitterphoto/Pixabay

- Nå jobber vi aktivt med samkjøringen av de to nettselskapene som skal bli til ett. Disse prosessene påvirker tidspunktet for et endelig navnebytte, men vi ser frem til å jobbe sammen som et selskap i løpet av året, sier daglig leder Audun Grynning.

- Sammenslåingen gir oss en unik mulighet til å møte fremtidens utfordringer. Vi tror på lokal kunnskap og lokal beredskap der vi har ansvar for strømnettet, og opprettholder lokasjoner i alle områder vi har virksomhet.

- Noe av det første vi vil gjøre i sammenslåingen er å justere ned nettleien for kundene våre. Dette vil skje i løpet av våren både for dagens kunder av Hallingdal Kraftnett og Føie. Vi kommer tilbake med informasjon om den nye nettleien så raskt de er klare, forteller Grynning.

- Vi ser frem til å fortsette å betjene våre kunder under vårt nye navn, og vi er takknemlige for dialogen og støtten fra eiere og lokalsamfunnet gjennom denne prosessen, avslutter Grynning.

I følge Europower gjenstår det å se om nettselskapet i Hemsedal, Hemsil, får bli med på leken.

Føie er et nettselskap som har som oppgave å drifte, vedlikeholde og oppgradere strømnett. I 2024 fusjoneres Føie med Hallingdal Kraftnett, og det nye felles selskapet vi ha ansvaret for driften av strømnettet for nærmere 60 000 kunder i Ringerike, Hole, Nore, Flå, Nes, Gol, Ål og Geilo.

Sist redigert fredag, 05 april 2024 08:06

Andre saker å lese

Vi beveger oss treigere med alderen, men hvorfor det?

02-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Vi beveger oss treigere med alderen, men hvorfor det?

Jo eldre vi blir, desto saktere beveger vi oss. Det gjelder enten vi skal gå en tur eller bare strekke oss etter fjernkontrollen. En ny studie ser på hvorfor.

Les mer i RingeriksAvisa

Fra 6. mai er det forbudt å kjøre elbil i kollektivfeltet

02-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Har du elbil og kjører i kollektivfeltene? Fra 6. mai har du ikke lenger adgang til det.

Les mer i RingeriksAvisa

OnsdagsQuiz

01-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er quiz den 1.mai. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Pizzabilen er stjålet!

30-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det er stjålet en rød Skoda Citigo med reg: JV22730 fra Hønefoss sentrum tirsdag kveld. Bilen er påført logoer fra Peppes Pizza. Ring politiet på 02800 ved observasjon.

Les mer i RingeriksAvisa