mandag, 01 juni 2015 10:10

Fra dype daler til stjernespekket himmel

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dyveke Kuløy Dyveke Kuløy

Når Dyveke Kuløy slipper sitt debutalbum torsdag 4. juni er det med et internasjonalt stjernelag av musikere i ryggen. Det selvtitulerte albumet består av låter som beveger seg i et poplandskap preget av dype kontraster. Dyvekes sterke tekster om livserfaring er bundet sammen av lyse, muntre melodier som kamuflerer et noe mørkere bakteppe.

Med seg har hun et band bestående av superstjerner som Steve Shelley (Sonic Youth), Rami Jaffee (Foo Fighters, Pearl Jam), Mark Spencer (Wilco, Sun Volt), Tad Kubler (The Hold Steady),William Wittman (Cindy Lauper), Tomas Pettersen (King Midas) og Stig Amundsen (Gluecifer).

Dyveke spås en glitrende fremtid både i Norge og i det store utland. Stjernelaget hadde bare godord å komme med, og Rami Jaffee fra Foo Fighters utdyper:
”Dyveke har en helt spesiell vri på singer/songwriter-sjangeren ... hun er unik!”

”Sannheten er at uten teamet av fantastiske musikere så ville denne platen aldri blitt det den er i dag. Det at jeg ved en nærmest tilfeldighet kom i kontakt med John Agnello har resultert i at jeg får jobbe med noen av de musikerne jeg ser mest opp til her i verden. Det er helt surrealistisk å tenke på at jeg siden ungdomstida har hørt på band som Sonic Youth, Pearl Jam og Foo Fighters, og nå er disse musikerne med på plata mi,” forklarer Dyveke Kuløy.

Fra up-tempo, klassiske poplåter som 'Better Dancer', innom den suggerende og mystiske 'Shepherd' og til de helt skjøre pianoballadene som singelen 'Father', er dette en mangesidig plate med en tydelig rød tråd. Tekstene beveger seg i en verden av metaforer og poesi som har en mørkere undertone enn hva man legger merke til ved første gjennomlytting.
”Jeg manøvrerer i et landskap mellom de mørke, og ofte dystre tekstene mine og den ganske melodiøse og ofte ”up beat” melodibruken. Akkurat som meg, er min musikk full av motsetninger. Dette er en plate om styrke, håp og om å reise seg og gå videre, samtidig som man stiller spørsmål ved alt som hender en i livet,” forteller Dyveke.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa