mandag, 01 juni 2015 09:56

Rekordmange lærere får tilbud om videreutdanning

Skrevet av
Ringerike vgs Ringerike vgs Illustrasjonsfoto: Frank Tverran.

5300 lærere får i disse dager tilbud om å delta på videreutdanning neste studieår. Flest får tilbud om videreutdanning i matematikk. Og våre to videregående skoler er med.

- Vi er veldig godt fornøyd og har aldri tidligere fått så mange med, sier rektor Ragnvald Lien ved Ringerike vgs. Han har fått med 7 lærere. Tre frikjøp med vikar og 4 har fått stipend.

Også rektor Olav Bråten ved Hønefoss vgs er fornøyd. - Vi har fått 6 lærere med. Fire frikjøp med vikar og to på stipend, sier han til RingeriksAvisa.

- Antall lærere som ønsker å ta videreutdanning er langt høyere enn i fjor, og flere søknader enn noen gang tidligere ble godkjent av skoleeier for videre behandling hos oss. Derfor er det ekstra gledelig at også vi har kunnet innvilge rekordmange søknader, sier divisjonsdirektør Erik Bolstad Pettersen i Utdanningsdirektoratet.

5677 søknader om videreutdanning ble innen 15. april godkjent av skoleeier for videre behandling. Av disse er nå 5300 søknader innvilget av direktoratet. Lærere som har fått søknaden sin innvilget vil få finansiering til videreutdanning gjennom enten stipend- eller vikarordning.

Lærere som har søkt om videreutdanning i matematikk, engelsk, norsk og naturfag har vært prioritert, og har fått plass så sant det er ledig kapasitet på det aktuelle studietilbudet.

Antall lærere som får tilbud om videreutdanning i prioriterte fag er

  • Matematikk: 1780 lærere
  • Norsk: 679 lærere
  • Engelsk: 613 lærere
  • Naturfag: 461

Nærmere 1800 lærere får tilbud om videreutdanning i andre fag.

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa