fredag, 11 november 2016 19:35

Planprogram for Ringeriksbanen og E16 på høring

Skrevet av
Planprogram for Ringeriksbanen og E16 på høring Illustrasjon: Jernbaneverket/Statens vegvesen

Planprogrammet for Ringeriksbanen og E16 legges nå ut til høring. Alle som ønsker det kan komme med synspunkter, innspill eller opplysninger man mener Jernbaneverket og Statens vegvesen bør kjenne til. Frist for å sende inn merknader er 10. januar 2017.

Planprogrammet for Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 mellom Høgkastet og Hønefoss er det første steget i planleggingen av det store vei- og jernbaneanlegget. Gjennom programmet blir det bestemt hvilke temaer som skal utredes videre, og det blir fastslått hvordan planarbeidet skal gjennomføres.

Det er Jernbaneverket og Statens vegvesen som har utarbeidet forslag til planprogram. Planarbeidet gjennomføres som statlig reguleringsplan med Kommunal- og moderniseringsdepartementet som planmyndighet. Planarbeidet berører kommunene Bærum, Hole og Ringerike.

Reisetiden mellom øst og vest reduseres
Ringeriksbanen og E16 er et viktig prosjekt for Regjeringen, som har ambisjon om byggestart i 2019 og ferdigstillelse i 2024. Ringeriksbanen inngår i InterCity satsingen. Den nye jernbanestrekningen fra Sandvika til Hønefoss skal korte inn reisetiden med tog fra Bergen til Oslo med ca. 50 minutter. Ny firefelts europaveg vil, sammen med dobbeltsporet jernbane, knytte Ringeriksregionen og Osloområdet tettere sammen og gi et felles bo- og arbeidsmarked.

Dine innspill er viktige
Alle som ønsker det kan komme med synspunkter og innspill til planprogrammet.

Kartet finner du her

Sist redigert fredag, 11 november 2016 19:51

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa