mandag, 08 juni 2020 20:51

Årets 22. juli-markeringer blir digitale

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
22. juli er det ni år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. 22. juli er det ni år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I år er det ni år siden terrorangrepene 22. juli. Av smittevernhensyn blir årets markeringer strømmet digitalt på nettet.

– Grunnet pandemien og restriksjonene rundt den blir det dessverre en annerledes markering i år både i regjeringskvartalet og på Utøya. Dette er en konsekvens av dagens situasjon og myndighetenes råd. Markeringene blir derfor strømmet, slik at alle rundt i landet får anledning til å se dem, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Som tidligere år blir det først en markering i regjeringskvartalet på formiddagen, med taler fra statsministeren og representanter fra den nasjonale støttegruppen. Senere på dagen vil det bli holdt markering på Utøya, med taler fra AUF-lederen og Ap-lederen.

Artist Frida Aannevik vil i år stå for de musikalske bidragene på begge markeringene, som også vil inneholde kransenedleggelse og opplesning av navnene til de 77 personene som ble drept 22. juli 2011.

NTB