tirsdag, 03 september 2019 07:49

Digipost har passert 2 millioner brukere

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Thomas Mathisen, daglig leder i Digipost Thomas Mathisen, daglig leder i Digipost FOTO: Posten

Flere og flere i offentlig og privat sektor velger å bruke digital postkasse i dialog med innbyggerne. Nå er halve Norges voksne befolkning Digipost-brukere.

Siden Digipost så dagens lys i 2011 er det sendt nærmere 100 millioner meldinger til postkassen, hvorav en tredel er sendt bare siste året.

– Digipost er til for å ta vare på informasjon som er viktig i livet ditt. De som sender til Digipost representerer et stort spekter av virksomheter både i offentlig og privat sektor. Samtidig er det enkelt å laste opp informasjon man vil ta vare på, men foreløpig ikke får tilsendt. Det skiller Digipost fra andre dialogløsninger, og gjør at Digipost fungerer på tvers av folks liv, forteller Thomas Mathisen, daglig leder i Digipost.

På veien til 2 millioner brukere har det vært noen utfordringer og enkelte har stilt spørsmålet om man egentlig trenger en digital postkasse.

–Digipost skiller seg grunnleggende fra andre digitale tjenester, som e-post og andre dialogløsninger. Du er juridisk eier av alt du har i postkassen, og retten til å eie dine personlige data er prinsipielt viktig. Det betyr at meldingene dine ikke blir lest av andre, at opplysninger om deg ikke blir videresolgt til annonsører, og at meldinger ikke kan trekkes tilbake fra avsender. Hos oss er ikke du produktet. Vår jobb er å ivareta dine interesser og din identitet, forklarer Mathisen.

I dag har over 9 000 offentlige og private virksomheter inngått avtale om bruk av Digipost, og i snitt åpnes rundt 80 prosent av alle meldinger som sendes. Til sammenlikning åpnes kun 20 prosent av meldinger fra bedrifter på vanlig e-post, ifølge Harvard Business Review.

– Meldingene du får kan være informasjon om foreldrepermisjon fra NAV, innkalling til røntgen-time fra legen, eller gjenpartsbrev dersom en bedrift gjør en kredittsjekk av deg. Virksomheter ser at informasjon som er viktig for folk faktisk blir lest i Digipost, så fortsett å oppfordre kommunen og forsikringsselskapet ditt til å sende til Digipost. Det fungerer, avslutter Mathisen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent