torsdag, 06 januar 2022 14:30

Bono spiller rockestjerne-løve i «Syng 2»

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Bono som løverockeren Clay Calloway i midten blant alle de musikalske dyrene i «Syng 2». Bono som løverockeren Clay Calloway i midten blant alle de musikalske dyrene i «Syng 2». Foto: Universal Pictures

Den 18. februar kan kinopublikum benke seg og se animasjonsfilmen «Syng 2», der Bono i originalversjonen er å høre som sky rockestjerne-løve.

U2-sjefen låner stemme til rockeløven Clay Calloway (et navn som for øvrig er en hyllest til legendeartisten Cab Calloway) i andre runde med musikkspekket animasjon. Rollen beskrives som «en tilbaketrukket rockesanger», og årsaken skal være en tragedie 15 år tidligere.

I den nye filmen ut skal den driftige koalaen Buster, kjent fra «Syng», sette opp et show i en Las Vegas-lignende by – og prøver å få Clay Calloway som trekkplaster. Og den ru, raspende løvestemmen er virkelig Bonos egen, bekrefter «Syng»-filmskaperen Garth Jennings.

– Han høres ikke sånn ut når han snakker normalt, men etter et par sigaretter så fikk han den raspende stemmen. Det låter virkelig autentisk, sier Jennings i et intervju med TT.

Musikkspekket

Det er flere U2-låter å høre i «Syng 2», blant dem kjenninger som «Joshua Tree» og «Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of» og den nyskrevne «Your Song Saved My Life».

Ellers er tegnefilmen fullstappet med kjente låter fra 1960-tallet og fremover – noen fremført av stemmeskuespillerne, andre i originalversjonen til Queen, Spencer Davis Group og Stevie Wonder.

– Jeg vet ikke hvor stor del av budsjettet vårt som gikk til musikkrettighetene, men jeg har en følelse av at det var ganske mye!

Filmen har levert: Foreløpig har den spilt inn over 150 millioner dollar på verdensbasis.

Garth Jennings har laget mengder av rockevideoer med kjente band, og det er den kombinerte kjærligheten til film og musikk som inspirerte ham til animasjonsfilmene «Syng» (2016) og «Syng 2», som får norsk premiere 18. februar 2022.

– Jeg synes personlig at animasjonsfilmer er noe av det beste som finnes. Det er filmer som voksne og barn virkelig kan se sammen, sier «Syng-«skaperen.

Stjernestemmer

Det er foreløpig usikkert om det kommer til å lages en «Syng 3», men Jennings sier til TT at det finnes ideer til hva den i så fall skal handle om. Men han er tydelig på én ting:

– Jeg kommer ikke til å skrive eller regissere den, men jeg vil virkelig se den.

I originalversjonen, som også blir å se på norske kinolerret, låner også Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Bobby Cannavale og artistene Halsey og Pharrell Williams stemmer til de syngende dyrene.

På norsk er det også en stjernespekket dubbeliste: Bjørn Eidsvåg, Espen Beranek Holm, Ulrikke Brandstorp, Terje Sporsem, Helene Olafsen, Anders Bye, Tomine Harket, Ulrikke Døvigen, Jakob Schøyen Andersen, Emilie Skolmen, Espen Sandvik og Jan Gunnar Røise.

Ny Oscar-sjanse

«Sing 2» er nominert til den fremste, amerikanske animasjonsprisen Annie Award i kategorien for beste kinoanimasjon. Og låten som U2 skrev til filmen, «Your Song Saved My Life», står på kortlisten til Oscar-prisen for beste originallåt.

Nominasjonene bekjentgjøres neste måned, og U2 har ifølge Variety vært Oscar-nominert for to filmlåter tidligere: For «The Hands That Built America» fra «Gangs of New York» (2003) og for «Ordinary Love» fra dokumentaren «Mandela: Long Walk to Freedom» (2014).