mandag, 04 oktober 2021 08:18

Tidenes beste Bond-premiere i Norge

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Daniel Craig spiller James Bond for femte og siste gang i «No Time to Die», som gjorde den beste premieredagen for Bond-filmer i Norge sist fredag. Daniel Craig spiller James Bond for femte og siste gang i «No Time to Die», som gjorde den beste premieredagen for Bond-filmer i Norge sist fredag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

James Bond-filmen «No Time to Die», som hadde premiere i Norge fredag, satte rekord i billettinntekter for en Bond-film på åpningsdagen.

Inkludert førvisninger hadde «No Time to Die» spilt inn 11,4 millioner kroner ved inngangen til helgen, skriver Dagens Næringsliv.

På selve premieredagen fredag var beløpet 7,68 millioner kroner. «Spectre», som kom ut i 2015, spilte til sammenligning inn 7,63 millioner kroner, mens «Skyfall» spilte inn 5,69 millioner kroner da den hadde norsk premiere høsten 2012.

– Totalt for helgen estimerer vi 22 millioner kroner, mens «Spectre» spilte inn 21,2 millioner, sier Atle Ellingsen, distribusjonssjef i SF Norge, som er filmens distributør i Norge.

– Dette gjør «No Time to Die» til den beste åpningen i franchisens historie her i Norge. I tillegg er det den niende beste kinoåpningen noensinne i Norge, sier han.

Premieredagen til «No Time to Die» er den mest innbringende for en film i Norge siden premieren på «Frost 2», som spilte inn 7,99 millioner kroner i 2019.

Men det var før pandemien, og på 2. juledag, som tradisjonelt er en av de beste premieredagene på norske kinoer, skriver avisen.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.