onsdag, 25 juli 2018 08:08

Ny Netflix-serie med fat suit møtes av kritikk

Skrevet av ntb
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Debby Ryan spiller hovedrollen i den kommende og allerede mye omtalte Netflix-serien, og hun bærer en såkalt fat suit i starten - noe som får folk til å reagere. "Kroppsstørrelse er ikke humor", rases det på Twitter. Debby Ryan spiller hovedrollen i den kommende og allerede mye omtalte Netflix-serien, og hun bærer en såkalt fat suit i starten - noe som får folk til å reagere. "Kroppsstørrelse er ikke humor", rases det på Twitter. Foto: AP

I august slipper Netflix serien «Insatiable», med Debby Ryan i hovedrollen. Handlingen kretser rundt en tenåringsjente som går fra å være mobbeoffer og overvektig, til å gå ned i vekt – og ta hevn.

Men serien, der hovedrolleinnehaveren bruker såkalt fat suit i starten, har allerede blitt møtt av sterk kritikk – selv om det så langt bare er traileren som er ute. Mange anser nemlig at dette plottet gir grobunn for såkalt «fat shaming» og at serien formidler et kvinnesyn som er med på å skape komplekser.

På Change.org har over 100.000 personer skrevet under på en underskriftskampanje der målet er å stoppe produksjonen.

Personen bak initiativet, Florence Given, mener at «Insatiable» er med på å forsterke kroppspresset.

– Denne serien kommer til å forårsake spiseforstyrrelser, sier hun ifølge BBC.

«Insatiable»-skaperen Lauren Gussis svarer på kritikken på Twitter. Her kommer hun inn på egne problemer med kroppsidealet og sier at seriens budskap er at et vakkert utseende ikke gjør deg lykkelig. Hun oppfordrer folk til å gi serien en sjanse.