mandag, 04 desember 2017 13:06

22. juli-film spilt inn i regjeringskvartalet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Filminnspilling i Akersgata utenfor regjeringskvartalet og VG-huset om 22. juli hendelsene. Det er Netflix som spiller inn film om terrorhendelsen i Oslo sentrum. Filminnspilling i Akersgata utenfor regjeringskvartalet og VG-huset om 22. juli hendelsene. Det er Netflix som spiller inn film om terrorhendelsen i Oslo sentrum. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lørdag ble 22. juli-terroren gjenskapt under en filminnspilling ved regjeringskvartalet i Oslo.

Den amerikanske filmen, som finansieres av nettgiganten Netflix, har arbeidstittelen «Norway». Den er basert på boken «En av oss» av Åsne Seierstad.

Væpnede soldater, bilkortesjer med blålys og livredde mennesker som flyktet ut av departementskontorene i Akersgata var blant scenene som ble gjenskapt lørdag formiddag. I løpet av lørdagen skulle samtlige scener fra åstedet i Oslo filmes, skriver Aftenposten.

Innspillingen av filmen startet for en drøy måned siden og skal pågå i seks uker. Første innspillingssted var Håøya på Nøtterøy i Vestfold, der opptak ble gjort i begynnelsen av november.

Anders Danielsen Lie spiller Anders Behring Breivik, mens Jon Øigarden har rollen som advokat Geir Lippestad og Ola Furuseth spiller statsminister Jens Stoltenberg. Regissør er Paul Greengras.

Ifølge Netflix vil filmen bli bygget rundt tre historier: For det første historien til de overlevende, deres vei tilbake etter angrepene og konfrontasjonen med terroristen i retten. En annen del av handlingen vil ta for seg det politiske Norge og hvordan landet ble styrt gjennom en krise. Det tredje hovedelementet er advokatene som sikret terroristen en rettferdig rettssak.

Mange har vært kritiske til å lage en film om tragedien allerede nå, og over 22.000 personer har så langt signert et opprop mot filmen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.