mandag, 22 februar 2016 09:30

Sett farge på badet ditt

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det er ingen tvil om at farge har betydning for velværet vårt, men hvordan skal man tenke når det er tid for å sette farge på badet? Det er et par ting man bør tenke over og bestemme før man skal velge farge.

Det finnes selvsagt ingen faste regler for fargevalg, men det kan være greit å ha et par ting i bakhodet når du skal velge farge til badet. Begynn med å bestemme hvordan du vil bruke rommet, og hvilken følelse du vil ha i rommet. Ifølge Karl Ryberg på Monocrom, som er arkitekt og lysterapeut, finnes det tre retninger som alle skaper et trivelig bad: det aquatonede, det bærekraftige og det romantiske. Med blå, turkise og blågrønne toner slår vann og renslighet an tonen på badet, med grønne farger kombinert med lyse treslag kan du demonstrere at du tenker på bærekraft, og med mer romantiske farger og varm ferskenfarget belysning skaper du et virkelig avslappende bad.

Det er også to andre aspekter å ta hensyn til når det gjelder fargevalg til badet: sikkerhet og skjønnhet. Det må være trygt å bevege seg på badet – ingen glatte gulv eller skarpe kanter. Også her spiller fargene en viktig rolle. – Hvis alt er hvitt – gulvet, flisene, toalettet, møblene – blir det likt overalt og vanskelig å vite hva som er hva. Og så er det skjønnhetsaspektet. I hvite, blanke og kjølige miljøer ser vi styggere ut. Ja, sånn er det. Hvis lyset i stedet er varmt, blir vi vakre og tenker «så pen jeg er, for en herlig dag», og da blir det en herlig dag. Vi har godt av pene ting og av å se oss selv i et behagelig lys. Samtidig finnes det mønstre og farger som vi liker over tid også, som lyse treslag, pastellfarger og myke former.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent