torsdag, 20 oktober 2022 23:33

Ny måling: Nedgangen fortsetter for Arbeiderpartiet og Senterpartiet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Partiene til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjør det ikke bra på en ny måling fra Sentio. Partiene til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjør det ikke bra på en ny måling fra Sentio. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet går tilbake i en ny måling. Mest tilbake går Ap, til en rekordlav oppslutning på 18,1 prosent.

Det viser en fersk oktobermåling som Sentio har laget for Nettavisen, nøyaktig ett år etter at Støre-regjeringen tiltrådte.

– Det er den svakeste målingen for Arbeiderpartiet siden mars 2002, sier administrerende direktør Arve Østgaard i Sentio til avisen.

Sp går også tilbake fra forrige måned med et resultat på 5,2 prosent. Partiet har ikke blitt målt så lavt på Sentios målinger på sju år. Til sammen får de to partiene 23,3 prosent.

– Det har jo vært en utfordrende periode for begge regjeringspartiene siden det har vært mange kriser som har kommet samtidig, både når det gjelder drivstoff, strøm og krig, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

Marthinsen sier han trodde Arbeiderpartiet hadde funnet en bunn når de lå på rundt 20 prosent.

– Men det virker ikke som om man har nådd bunnen, de har i alle fall ikke klart å snu det noe særlig. Og tallene for Senterpartiet ser enda verre ut, det er ingen grunn til å juble over disse tallene.

NTB