søndag, 01 august 2021 09:13

Marianne Marthinsen (AP) skriver metoo-roman inspirert av virkeligheten

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ap-politiker Marianne Marthinsen har en lang fartstid i politikken. Nå skriver hun en roman om metoo i politikken, en bok som er basert på virkelige hendelser. Ap-politiker Marianne Marthinsen har en lang fartstid i politikken. Nå skriver hun en roman om metoo i politikken, en bok som er basert på virkelige hendelser. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

Ap-politiker Marianne Marthinsen debuterer som romanforfatter. Boka «Selveiersanger» handler om samliv, metoo og politikk og er inspirert av virkelige hendelser.

En av karakterene i boka heter «Majesteten», en mannlig minister som tar seg til rette blant damene, og som til slutt må gå av, skriver NRK.

Marthinsen avviser imidlertid at noen av bokas karakterer er direkte basert på ekte personer. Men boka, som handler om metoo-oppgjøret i politikken, er inspirert av virkelige hendelser, sier hun.

– Det er ikke skrevet som et oppgjør. Jeg har ikke behov for noe oppgjør. Kanskje kan man heller se på det som en form for kommentar, sier Marthinsen.

Marthinsen går i høst av etter 16 år som stortingspolitiker. Boka hennes utgis på Aschehoug forlag i slutten av september.

NTB