onsdag, 09 oktober 2019 21:47

Vår første kvinnelige ordfører

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kirsten Orebråten Kirsten Orebråten Foto: Frank Tverran

Det tok over 160 år før vi fikk en kvinnelig ordfører i Hønefoss. Nå er resultatet av det valgtekniske samarbeidet klart. Vi har de viktigste punktene.

I en pressemelding fra gruppelederne Runar Johansen (H), Knut Stubben (Krf), Magnus Herstad (Frp) og Håkon Ohren (AP), heter det som følger:

 - Det er enighet om at Kirsten Orebråten skal bli ordfører i Ringerike kommune, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Håkon Ohren.

Dette er en enighet om et rent valgteknisk samarbeid mellom Arbeiderpartiet, Høyre, Krf og Frp.

Partiene er enige om å ha klarhet i konstitueringen av kommunestyret torsdag 10. oktober kl. 16.00.

Det foreligger ingen politisk avtale om verken budsjett eller andre politiske saker, og det vil være et flertall i kommunestyret som avgjør sakene.

- Dette vil gjøre at det vil være vekslende flertall i mye større grad en det en plattform som har ligget til grunn de siste 12 årene, sier varaordfører Dag Henaug som kommer til å forbli varaordfører i perioden som kommer.

- Vi har tatt ansvar i et krevende politisk landskap hvor et valgteknisk avtale blir utfallet torsdag, sier Håkon Ohren

 I avtalen ligger det at Krf får plasser i to utvalg, hovedkomiteen for miljø og areal, og helse og omsorg hvor de får nestleder i den første komiteen.

Frp får lederen i miljø og areal, Høyre fortsetter med lederen Helse og omsorg, og Arbeiderpartiet får lederen i oppvekst og kultur.

- Vi er glade for å kunne sikre en enighet før konstitueringen skal skje, sier Magnus Herstad.

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent