søndag, 19 september 2021 21:08

Mor og datter dømt til ett års fengsel for familievold

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En muslimsk mor og en datter er i Agder tingrett dømt til ett års fengsel for vold mot en lillesøster som hadde ikke-muslimsk kjæreste.

Ifølge dommen utsatte moren og den eldre søsteren 17 åringen for psykisk og fysisk vold i en lengre periode, skriver Fædrelandsvennen.

De skriver at 17-åringen i retten forklarte at familien begynte å kontrollere henne da hun gikk på ungdomsskolen, og at hun ikke fikk ha besøk av venner og ikke være på besøk hos noen. Da 17-åringen begynte på videregående fikk hun seg en ikke-muslimsk kjæreste, og etter et besøk hos kjæresten ble hun pisket med en ledning.

En undersøkelse av 17-åringen viste at hun hadde blåmerker på armene, beina og overkroppen.

Storesøsteren er dømt til ett års betinget fengsel, mens moren er dømt til delvis betinget dom av hensyn til sine yngste barn. Begge har nektet straffskyld.

Morens forsvarer, Alf Tore Nilsen, opplyser til avisa at klienten ikke har bestemt seg for om hun vil anke dommen. Datterens forsvarer, Morten Kjensli, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

NTB

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa