fredag, 03 september 2021 13:23

Nytt quiz-tilbud i Hønefoss

Skrevet av
Quizmaster Håvard Krågsrud og biblioteksjef Wenche Nyaas. Quizmaster Håvard Krågsrud og biblioteksjef Wenche Nyaas. Foto: Ringerike bibliotek

Det blir garantert noe for enhver smak når Ringerike bibliotek starter opp med quiz denne høsten. Og du trenger verken å ha lest Hamsun eller Ibsen for å delta.

 - Når biblioteket inviterer til quiz så er det kanskje noen som tror at det blir mange spørsmål om litteratur. Det blir det ikke. Dette blir en quiz med spørsmål fra hele spekteret, sier biblioteksjef Wenche Nyaas.
Det bekrefter quizmaster Håvard Krågsrud.
- Jeg er ingen streng quiz-guru som prøver å lage de vanskeligste spørsmålene jeg klarer. Det viktigste er at folk har en hyggelig kveld, og at alle føler at de har blitt litt flinke når de går hjem igjen, sier han.

Duoen har god erfaring med gjennomføring av quiz på Gran bibliotek da Nyaas jobbet der. Nå håper de at folk i Hønefoss vil benytte seg av det nye tilbudet.

- Det er flere quiztilbud i byen allerede, men vi skal ikke konkurrere med de. Vi ønsker å være et supplement. I tillegg synes vi det passer veldig fint å ha quiz på biblioteket siden vi er en kunnskapsarena, sier Nyaas.

Viktig å møtes

Den første quizen blir torsdag 9. september, og deretter blir det nye quizkvelder 21.oktober og 11. november.
- Det er selvsagt gøy å konkurrere, men jeg tror det aller viktigste er å få i gang ulike tilbud slik at folk kan begynne å møtes igjen. Vi ønsker en uformell kveld hvor folk kan kose seg og samtidig ha en vennskapelig duell om poengene,sier Nyaas.

Etter halvannet år med korona-restriksjoner tror biblioteksjefen at mange ønsker å ta hverdagen tilbake. Men det skal fortsatt skje i trygge former.
- Av praktiske årsaker vil det bli en plassbegrensning på 50 personer. Vi tillater maks seks personer pr. lag, og det er fint om lagene melder seg på til biblioteket i forkant, sier Nyaas.
Det vil også være mulig å komme selv om man ikke har eget lag. Da kan man enten stille alene, eller slå seg sammen med andre uten lag.

Heder, ære og premier

Nyaas og Krågsrud mener også at quizen kan være en super møteplass for arbeidsplasser som ønsker en sosial aktivitet utenom arbeidstiden.
- Dette er et alkoholfritt tilbud som varer et par timer en vanlig hverdag, og vi har verken øvre eller nedre aldersgrense. Dersom smitte-situasjonen tillater det byr vi også på litt enkel servering, sier Nyaas.
Når det gjelder premiering handler mye om heder og ære, men quizmaster Håvard Krågsrud kan garantere at faktisk opptil flere av lagene ikke vil gå tomhendte hjem.
- Her blir det enkel premiering av vinnerlaget, men også uttrekkspremier blant alle lagene som deltar. Hos oss kan du faktisk ende på sisteplass og reise hjem med den kuleste premien. Det er det ikke mange andre quizer som kan skryte av, avslutter quizmasteren.

Andre saker å lese

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

08-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet (UDI).

Les mer i RingeriksAvisa

Hønefoss senket av Simonsen

07-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

07-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

Les mer i RingeriksAvisa

Noen har sladret på Bjarne Minde

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I flere år har de Bjarne Minde-kontrollerte foretakene 4 Like AS, Minde & Minde AS og Vinteren Kommer AS hatt adresse hos kompisen Alf Martin Ulven i Kristiania Eiendomsforvaltning AS.

Les mer i RingeriksAvisa