fredag, 22 mai 2015 12:28

- HBK er nå nedrykksfavoritt

Skrevet av Tom A. Schanke
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Mandag møter Hønefoss Nest-Sotra i en sekspoengs kamp. Kyllingposten sist om at Hønefoss BK nå bør vurdere å skifte trener, i hvert fall styrke trenerteamet, har vakt ganske stor oppsikt på Ringerike.

tom a 2De fleste innleggene i Ringerikes Blad går ut på at det er meningsløst å sparke treneren.  Da er det bedre å bruke penger på nye og bedre spillere.  Men de som hevder dette er ikke oppdatert på overgangsreglene.  Det er ikke anledning til å skaffe seg nye spillere før «sommervinduet» åpner 22. juli.  Innen da skal HBK spille seks kamper.  Så langt har HBK skaffet seg 0,44 poeng per kamp.  Hvis denne uttellingen fortsetter vil HBK stå med 7 poeng etter halvspilt serie.  I fjor måtte man ha 37 p for ikke å rykke ned.  Det betyr at HBK må skaffe seg 2 p i gjennomsnitt per kamp i annen halvdel av sesongen.  Med andre ord seier hjemme og uavgjort borte.  Selv med solide forsterkninger i «sommervinduet» er dette tilnærmet umulig.

For 2 poeng per kamp gir 60 p for sesongen, og det var nok til direkte opprykk til Tippeligaen i fjor.  Selv Rune Skarsfjord uttaler at nåværende poenguttelling styrer mot nedrykk.  Og er det noe fotballen på Ringerike ikke tåler er det at HBK rykker ned i 2. divisjon.  Det er derfor jeg har henstilt til HBK-ledelsen å forsterke trenerteamet før det er for sent.  Hva med å få «Mr HBK» Frode Lafton inn i trenerteamet?  Mandag skal Småkyllingene møte Nest-Sotra borte.  Det er en typisk sekspoengs kamp mellom to lag som ligger sist på tabellen.  Med tap vil HBK ligge alene på bunnen av tabellen.  


Etter 1-2 tapet for Jerv sist uttalte HBK-trener Skarsfjord at HBK nå er nedrykksfavoritt

I en slik nærmest fortvilt situasjon burde man forvente at trenerteamet gjør maksimalt  for å styrke spillernes selvtillit.  Å uttale i et intervju med Ringerikes Blad at HBK nå er nedrykksfavoritt kan umulig virke positivt inn på spillerne.  Denne uttalelsen sammen med uttalelsen om at nåværende poenguttelling styrer mot nedrykk kan tyde på at Rune Skarsfjord har mistet troen på at han og spillerne kan redde plassen i OBOS-ligaen.  Det er derfor jeg mener at HBK-ledelsen alvorlig bør vurdere å styrke trenerteamet, enten ved å bytte hovedtrener eller ved å få inn en ny person som kan bidra med guts og optimisme.  Som f.eks. Frode Lafton, som spilte over 500 kamper for HBK, og var den ruvende forsvarsklippen.  

Aristokratiske Fredrikstad, som også ligger på nedrykksplass, har valgt å bytte hovedtrener.  Arne Erlandsen er hentet inn for å bidra til å redde plassen.  Det blir spennende å se hva rutinerte Erlandsen kan få til med FFK-mannskapet.

Uansett - HBK må vinne kampen mot Nest-Sotra på mandag.  For seier i en sekspoengs kamp kan være det som skal til for å snu den negative trenden.  Og det trengs, for etter kampen mot Nest-Sotra venter to nye sekspoengs-kamper, mot Ranheim hjemme og Levanger borte.  Jeg tør ikke en gang tenke på hva situasjonen vil være hvis HBK taper alle disse tre kampene.  Her er det bare for alle med tilhørighet til Ringerike å krysse alt vi har!

Sist redigert fredag, 22 mai 2015 13:01