RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs

  • Skrevet av Mette Estep
  • Publisert i Nyheter
Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød.

Color Hybrid snudde onsdag kveld da de oppdaget en mann i havsnød veive fra en gummijolle. Han hadde vært vakt for kameraten som dykket, men blåste til havs.

Det er Redningsselskapet som melder om det de omtaler som en fantastisk redningsaksjon utenfor Hvaler i Østfold onsdag kveld. Ferja stanset seilasen fra Strømstad til Sandefjord umiddelbart da mannen i jolla ble oppdaget.

– Dette er et eksempel på flott samhandling mellom Color Line og Redningsselskapet, der alle involverte gjorde alt riktig når uhellet først var ute, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen til NTB.

Skulle passe på

Tidligere på kvelden hadde de to kameratene på seiltur dratt fra seilbåten ut der en av dem skulle dykke, den andre skulle være vakt i en liten gummijolle.

– Det var sterk vind i området, og mannen drev til havs i jolla. Dette var i blåtimen, sånn i 21-tiden, så det var dårlig sikt og høye bølger, men likevel ble han oppdaget fra broen på nye hybridferja til Color Line. De stoppet seilasen fra Strømstad og hjalp til, varslet Hovedredningssentralen som varslet oss, sier Pedersen.

Redningsskøyta Horn Stayer ble sendt ut fra Skjeberg og tok seg av mannen i jolla.

Lang svømmetur

Dykkeren kom opp til overflaten uten å finne kompisen.

– Han gjorde også alt etter boka, fikk av seg utstyret og svømte til land. Det ble en litt lenger svømmetur enn planlagt. Alt står bra til med både ham og mannen i jolla, forsikrer Pedersen.

Han berømmer alle involverte.

– Dette er et godt eksempel på godt sjømannskap. Color Line gjorde som de skal som ansvarlig rederi. Så gikk det bra med de to, og det er det viktigste.


colorline2
Passasjerer om bord på Color Line-ferja på vei fra Strømstad fulgte med på redningsaksjonen onsdag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

1 million visninger

 

Sist redigerttorsdag, 22 august 2019 08:03
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.