Oppdatert 18.07.2018

21-åring fra Rygge var offeret i hyttedrapet

  • Skrevet av Av NTB og Frank Tverran/ Harald Henschien
  • Publisert i Nyheter
Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø og politiadvokat Per Thomas Omholdt Foto: Harald Henschien Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø og politiadvokat Per Thomas Omholdt

Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Rygge som ble drept på en hytte på Sørbølfjellet i Flå. I fengslingsmøtet i Ringerike tingrett ble det bedt om 4 ukers varetekt.

alexandraFengslingsmøtet ble avholdt fredag i Ringerike tingrett. Politiet ba om varetekt i 4 uker med restriksjoner, de første to ukene i isolasjon, og hele perioden med mediaforbud. Den siktede 25-åringen fra Østfold tok i retten ikke stilling til siktelsen, men erkjente de faktiske forholdene omkring drapet på sin samboer tidligere denne uka. Han samtykket i 4 ukers varetekt, men ikke i restriksjonene. Han ønsket heller ikke å forklare seg under fengslingsmøtet.

Politiadvokat Omholdt forklarte i retten at formålet med restriksjonene var bevisforspillelse og av hensyn til den videre etterforskningen. Omholdt la til at restriksjonene ville bli avviklet så fort som mulig og at de ikke ville opprettholde restriksjonene lenger enn høyst nødvendig.

Siktedes forsvarer, advokat Sindre Løvgaard, var fornøyd med Omholdts uttalelser. Etter dette ble retten hevet.

Navnet frigitt

Politiet gikk fredag formiddag ut med navnet på drapsofferet i samråd med de etterlatte og deres bistandsadvokat.

– Familien er i en voldsom sorg og er utsatt for en ekstrem belastning. De har mistet den kjæreste de hadde i verden, sier familiens bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø, som også var tilstede under fengslingsmøtet.

Midtbø sier at familien har et sterkt behov for å vite hva som egentlig skjedde på hytta hvor 21-åringen ble funnet drept tirsdag ettermiddag.

Ifølge Ole Petter Løkkeberg, som er en nær venn av familien, har foreldrene mistet sitt eneste barn. Familien har bodd i Spania de siste årene, men datteren flyttet tilbake til Norge for et drøyt år siden. Familien var også i Norge da dødsbudskapet kom.

– De var hjemme og ventet på at Alexandra skulle komme hjem fra hytteturen på onsdag. Jeg er ikke helt sikker på når Alexandra og siktede dro på hytteturen, men tror det var på torsdag. Telefonsamtaler hun hadde med familien ga ikke på noen måter noen indikasjon på at noe var galt, sier Løkkeberg til Moss Avis.

bevoktet

Under fengslinsmøtet ble rettssal 5 bevoktet av to polititjenestemenn (Foto: Harald Henschien)

Sist redigertfredag, 21 juli 2017 14:36
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20