søndag, 19 mai 2024 19:21

Manchester City ble ligamester for fjerde gang på rad: – Blir aldri lei

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Phil Foden bidro med to mål søndag. Phil Foden bidro med to mål søndag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Erling Braut Haaland og Manchester City er igjen seriemester i engelsk fotball. Den historiske fjerde strake ligatittelen ble sikret med 3-1 over West Ham.

Aldri før har en klubb vunnet fire titler på rad i den engelske toppdivisjonen. Tidligere har blant andre Liverpool og Manchester United tatt tre, men de har ikke greid å bli historiske. City greide skalpen da de sikret sin 10. ligatittel søndag. Supporterne stormet banen da sluttsignalet gikk.

Før siste serierunde var premissene klare. Om City gjorde jobben og slo West Ham, fikk de igjen løfte trofeet som et bevis på at de har vært best i årets PL-sesong.

Phil Foden, som lørdag ble tildelt prisen som årets spiller i PL, scoret to mål før 20 minutter var spilt.

– Det er vanskelig å sette ord på hva vi har gjort i dag. Ingen har vunnet fire strake før og vi har gjort oss historiske. Det er et spesielt øyeblikk for oss alle. Jeg blir aldri lei av å vinne, sa Foden til Sky Sports etter kampen.

Arsenal og Martin Ødegaard var to poeng bak før siste serierunde, men 2-1-seier over Everton var ikke nok da City vant. London-klubben jaktet sin første ligatittel på 20 år, men det ville seg ikke i årets sesong. Ødegaard bidro med to målgivende pasninger i søndagens seier. Etterpå trøstet den norske kapteinen slagne lagkamerater.

– All ære til de

City vant til slutt ligaen med to poengs margin. Haaland kom til flere store sjanser søndag, men jærbuen fant ikke nettet.

– Det var vanskelig, men det er fantastisk. All ære til dem. Det har vært harde utfordrere i år, sa pappa Alfie Haaland til Viaplay etter kampslutt.

Haaland stoppet på 27 seriemål denne sesongen og ble klar toppscorer. Han var sammen med Ødegaard nominert til å bli årets spiller.

City skal neste helg møte byrival Manchester United i FA-cupfinalen på Wembley.

Foden-dobbel

Foden scoret etter bare to minutter. Engelskmannen dro seg fri utenfor 16-meteren og bøyde ballen i det lengste hjørnet.

Etter 18 minutter doblet samme mann ledelse etter flott City-spill. Jérémy Doku gjorde fint forarbeid og slo ballen inn foran mål. Foden hadde plassert seg godt og bredsidet den i nettmaskene.

Før hvilen reduserte West Ham da Mohammed Kudus scoret på et vakkert brassespark. Ghaneseren vippet ballen opp selv og kastet seg rundt før han hamret ballen i nettet.

Spenningen sluknet

Everton overrasket med å ta ledelsen mot Arsenal, men Takehiro Tomiyasu utlignet før hvilen. Pasningen kom fra Ødegaard. Dermed var det igjen spenning i gullkampen med én omgang igjen av sesongen.

I 2. omgang fortsatte City å styre spillet, og etter en snau time sikret de lyseblå langt på vei tittelen da Rodri la på til 3-1. Fra rundt 17 meter la spanjolen ballen nede i hjørnet.

West Ham var i etterkant langt unna en ny redusering, og City kontrollerte til slutt inn seieren. Da kunne elleville jubelscener starte.

NTB

Andre saker å lese

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

Den menige stortingsrepresentant skal nå tjene 1,171 millioner kroner, i alle fall er det forslaget som trolig vedtas torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå kan du vippse til dansker og finner

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Les mer i RingeriksAvisa

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

18-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Les mer i RingeriksAvisa

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

17-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, skal etter planen avhøres mandag formiddag.

Les mer i RingeriksAvisa