søndag, 05 mai 2024 09:13

Mektig Haaland scoret fire i titteljakten

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Her stuper Erling Braut Haaland inn 2-0. Her stuper Erling Braut Haaland inn 2-0. Foto: Richard Sellers / PA via AP / NTB

Erling Braut Haaland scoret de fire første målene for Manchester City da Wolverhampton ble slått 5-1 i lørdagens Premier League-oppgjør.

Haaland scoret sine mål nummer 22, 23, 24 og 25 i årets Premier League og stiler mot en ny suveren toppscorertittel. To av målene kom på straffespark.

Den første fulltrefferen kom fra krittmerket. Rayan Aït-Nouri feide ned Josko Gvardiol etter 10 minutters spill, og Haaland satte straffen sikkert i mål. Han sendte keeperen til en side og ballen til den andre.

En påskrudd Haaland var også nær på en heading noen minutter senere, men denne gangen var Wolverhamptons keeper José Sá på riktig plass. Det var han ikke etter 34 minutters spill. Da satt headingen fra nordmannen klokkerent i det lengste hjørnet fra kloss hold på en pasning fra Rodri.

Overtid

3-0-scoringen kom langt på overtid i 1. omgang. Denne gangen var det Haaland selv som ble felt, og etter at dommeren hadde konferert med VAR ble det dømt straffe. Igjen sendte City-spissen omtrent akkurat på samme vis ned til venstre for seg som den første straffen. Keeperen gikk riktig vei, men nådde ikke fram.

4-1-scoringen kom like etter at Wolverhampton reduserte åtte minutter etter pause. Da mottok Haaland en pasning fra Phil Foden i bakrom og dundret til med godfoten, den venstre, fra rundt 13 meters hold. Ballen føk elegant inn i det lengste hjørnet.

Det var Haalands 36. mål for sesongen, og hans 25. i Premier League. Det gjør ham til klar toppscorer i Premier League akkurat som han ble sist sesong.

Diskusjon

Mange har hevdet at 23-åringen ikke har sett like sprek ut etter skadeavbrekket, men det var lite som tydet på noe slikt lørdag. Da var han på ny en livsfarlig gigant.

I det 82. minutt var jobben gjort. Da ble Haaland klappet av banen, og Julian Alvarez kom inn til sin 100. kamp for City. Tre minutter senere satte argentineren inn 5-1-scoringen.

Haaland selv var ikke fornøyd med å bli byttet ut. Han havnet i diskusjon med manager Pep Guardiola og fortsatte med å sende ut noen friske gloser etter at han hadde satt seg ned.

Ifølge BBC sa Guardiola at Haaland var sint på dommeravgjørelser og ikke på manageren sin.

– I dag hjalp han oss til en ny seier. Da han ble byttet ut, var han misfornøyd med dommeren, sa Guardiola.

Kan avgjøre selv

Seieren gjør at Manchester City sementerte 2.-plassen bak Arsenal på tabellen. De ligger ett poeng bak London-klubben med én kamp mindre spilt.

Manchester City har alt i sine egne hender foran sesonginnspurten. Vinner de alle kampene, er alt avgjort.

Slik ser programmet ut:

11. mai: Borte mot Fulham

14. mai: Borte mot Tottenham.

19. mai: Hjemme mot West Ham.

Manchester City har ikke tapt på sine siste 43 siste hjemmekamper. Manchester City har tapt tre kamper i Premier League denne sesongen. Én av dem var med 1-2 borte for nettopp Wolverhampton.

NTB

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa