Julaften 2014

god jul

Julekjøret i gang

julebrusen
Julebrusen er på plass hos Rema 1000. Da vet vi at høstferien er over for i år!

Hvor nær er lynet?

lynet
I disse dager med mye urolig vær, lurer mange på hvor langt unna lynet er. Folk teller ofte sekunder og regner en kilometer pr sekund. Men det er feil. Lynet er mye nærmere.

Les mer …

Rekordsommer for redningsskøytene

redningsdykkere
DYKK: De to dykkerne om bord på Horn Flyer har vært i vannet nesten 50 ganger i løpet av 26 dager. Også det er ny rekord for mannskapet. FOTO: Pål Bustgaard/RS «Horn Flyer»

Redningsselskapets skøyter har aldri hatt flere oppdrag enn denne sommeren. Redningsskøyta "Horn Flyer" topper statistikken med 179 oppdrag i juli.

Les mer …

Fulle sydenfly i påsken

startour
Star Tour melder om fulle charterfly fra hele landet i påsken. En trøst for dem som ikke fikk plass er at det er gode muligheter for å gjøre et reisekupp etter påske.

Les mer …

Unngå påskebrann

Morten ameln Firesafe
Morten Ameln i Firesafe ber deg tenke brannsikkerhet i påsken.

Årlig brenner over 100 hytter og fritidsboliger, og påska er blant høytidene for brann. – Gule påskelys er røde varsellamper, sier brannekspert Morten Ameln i Firesafe.

Les mer …

Steinleggerne er her. Pass på!

 

Steinleggerne er tidlig ute i år. Mange av dem er useriøse, og kan koste oppdragsgiveren dyrt. Nå advarer Arbeidstilsynet mot å benytte utenlandske steinleggere som ikke har alle papirer i orden.

Les mer …

Påskekos til frokost, tur og i sofaen

paaskefrokost

Påsken står for døren. Noen tyr til påskefjellet, andre drar på familiebesøk og noen holder seg hjemme for å kose seg der. Uansett hører god mat til påsken.

Les mer …

Søle og sand ødelegger sykkelen din

sykkel helge
Foto: Frank Tverran

Helge Hungerholdt Haugstad ved Kremmertorvet reparerer flere hundre sykler i året.

- Mange reparasjoner kunne vært unngått ved hyppig vask og smøring, sier han.

Les mer …

Halve Norge på påsketur

 paaske
Foto: Frank Tverran

Hjemmesitterne blir den klart største befolkningsgruppen denne påsken, viser en fersk meningsmåling. Bare tre av ti drar på hytta.

Les mer …

Sommertid: Still klokken frem i helga!

Natt til søndag 30. mars klokken 0200 skal klokken stilles én time fram. I 213 døgn får vi mer ut av kveldene. Søndag 26. oktober skrus klokken én time tilbake igjen.

Les mer …

Vaffelens dag

vaffel

Den 25. mars smattes og stønnes det av velbehag over det meste av Europa. Det er nemlig vaffelens dag.

Les mer …

Kirkens juleprogram

Kirken har for lengst sitt juleprogram klart. Her finner du programmet.

Les mer …

Vintersolverv 21. desember

vintersol
Vintersol ved Glatved (Foto: Frank Tverran)

Den 21. desember 2012 er det vintersolverv kl 12.11.
Vintersolverv kommer den dagen solen står lavest på himmelen. Klokkeslettet for dette varierer litt fra år til år og faktisk vintersolverv kan derfor inntre både 21. og 22 desember, men i kalenderen er dagen av praktiske grunner satt til 21. desember.

Les mer …

Senere julehandel

julebutikker
De siste tre ukene har omsetningen i landets kjøpesenter gått ned 1,2 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor. Bare i uke 48 falt omsetningen med fire prosent i forhold til samme uke i 2011.

Les mer …

Pass på hunden i påsken

hund
(Illustrasjonsfoto: Frank Tverran)

Hunder er mer utsatt for å skade seg i påsken enn ellers i året. Og når uhellet først er ute, kan det være langt til nærmeste dyrlege.
Nedkjøling, forfrysning, utmattelse, forgiftning og skader på poter er noen av mange problemer hunder kommer ut for i påsken.

Les mer …