Men det er for få ulver

En ny rapport fra Rovdata viser at det ble født to helnorske ulvekull innenfor ulvesonen i 2014. Det betyr at ulvebestanden sist vinter ligger et valpekull under bestandsmålet som er fastsatt av Stortinget.
Er du interesssert i dette temaet, vil du finne utfyllende informasjon her.

Innbrudd i Heradsbygda

Natt til onsdag ble det meldt om et innbrudd i Valhallveien utenfor Hønefoss. Politiet har vært på stedet og samlet spor.

Mye bever

beverfare
Vårt nye trafikkskilt? (Grafikk: Frank Tverran)

Beverstanden i distriktet har økt betydelig de siste 2-3 årene. Nå har vi også fått det første uhellet. På Rv 35 ved Olum bråstoppet en bil for ikke å kjøre over en bever. En MC som kom bak, greide ikke å stoppe og kjørte inn i bilen.

Folk gir blanke...

To enkeltstående tilfeller viser med all tydelighet hvor mye inneavl det er i distriktet. I går holdt UP en kontroll i Osloveien hvor 5 kjørte uten belte, en snakket i mobil og 4 kjørte på rødt lys. I dag var det om mulig enda verre. Ved en kontroll ved Hønefoss skole kjørte 13 uten bilbelte og 24 snakket i mobil. Takk til UP. Håper det blir flere kontroller framover.

Eplebrann

Mandag ettermiddag brøt det ut brann i en epleåker i Grøttegata i Lier. Brannvesen og politi rykket ut.

Ukjent oppringning?

Politiet i Nordre Buskerud ber deg være obs om du blir oppringt fra utenlandsk nr 37178822297/-98 eller 99 som siste to siffer. Du skal helst ikke ta telefonen, men i alle fall ikke ringe tilbake. Dette er en svært kostbar betaltjeneste.

Båtfyll

Politiet måtte fredag kveld stoppe en snekke med flere berusede ungdommer på Randsfjorden. Ingen hadde redningsvest og båtfører ble tatt med av politiet for en utåndningsprøve da han var mistenkt for promillekjøring.

Cannabis-gartner dømt

Det burde kanskje ha lyst en varsellampe hos Jevnakermannen som ved to anledninger fikk stoppet sendinger med cannabisfrø fra Nederland av tollen på Gardermoen. Da kan man liksom vente seg et ørlite besøk fra politiet? Han ble senere tatt i ferd med å dyrke 30 cannabisplanter.
Straffen ble av Ringerike tingrett satt til 60 timers samfunnsstraff.

Brann i Hønefoss sentrum

evakuerte
Evakuerte beboere (Foto: Lasse Evensen)
Natt til fredag brøt det ut brann i Hønefoss på adressen Søndre torg 4. Brannen oppsto i en leilighet og to personer ble kjørt til legevakta for sjekk. En av de to, en mann, ble lagt inn på sykehuset. Fem andre leiligheter på adressen ble evakuert. Dette er den samme bygningen som 2 Brødre holder til i. Brannen ble raskt slukket, men det ble mye røykskader.
pubgjester
Pubgjestene tok det med ro (Foto: Lasse Evensen)

Paragliderulykke ved Dronningens Utsikt

ambulansen dr utsikt
Ambulansen fikk rene hyggeturen (Foto: Rasmus Lindberg)
Politi og ambulanse rykket torsdag kveld ut til en paragliderulykke ved Dronningens Utsikt. Paraglideren var tilnærmet uskadd etter et noe røfft møte med asfalten etter en nødlanding. Han ble sjekket av ambulansepersonell og satte seg deretter ned sammen med sine kamerater.

Ringerike Næringsforening 20 år

rnf
Styreleder i RNF, Steffen Fagerås, ønsket velkommen (Foto: Frank Tverran)

Ringerike Næringsforening - tidligere Ringerike Næringsforum - feiret torsdag 20 år. Samtidig døpte de om Rutebilgården til Næringslivets Hus Ringerike. Med felles styreleder for RNF og Ringerike Utvikling, kan mye tyde på at vi snart får en sammenslåing av de to organisasjonene. Arrangementet var svært godt besøkt.

Protesterer mot redusert kjøpekraft

Pensjonistene er de eneste som får redusert kjøpekraft etter årets lønnsforhandlinger. Landsmøtet i Pensjonistforbundet, samlet på Gardermoen 8.-11. juni, protesterer på det sterkeste mot et slikt resultat. Landsmøtet uttrykker uro for at en slik utvikling kan bidra til å øke forskjellene i levekår ytterligere.

Sykkel stjålet

Natt til tirsdag ble det stjålet en sort/mintgrønn fulldempet Scott sykkel. Tyveriet skjedde mellom 23 og 4.30. Har du sett en slik sykkel, så kontakt politiet.

Sigøynercamp

En sigøynerleir har etablert seg ved E16 ved Årbogen. Vegvesenet som er grunneier, vil ta en befaring i området.

Bestemor er inn

grannygray

I en bransje som i utgangspunktet er kjent for å fremheve ungdommelig skjønnhet er det nå en ny trend som rører seg; Grått hår – eller så kalt «grannyhair».

- Pastellfarger har vært moderne en stund, men nå skal helst fargene være litt mer duse og nøytrale, for tiden er det grått hår med et hint av pastellfarge som er det mest populære, forklarer seniorstylist Cecilie Efford hos Dada Hårstudio

- De siste ukene har det vært en utrolig stor pågang med unge jenter som ønsker å farge håret grått, forteller Cecilie som også denne uken farget en av sine kunder grå (avbildet).

Bunnen møter bunnen

Hønefoss trakk Sandefjord som motstander hjemme i fjerde runde i cupen. Dermed møter bunnen av Tippeligaen bunnen av OBOS-ligaen. Og her kan alt skje. Sandefjord er neppe mye bedre enn Sogndal og vi har derfor stor tro på at Hønefoss kan ta seg videre til femte runde. AKA arena onsdag 24. juni kl 19.00.

Hallingdal

Smånyheter fra Hallingdal

50-tallet

Butikker og foretak i Hønefoss på begynnelsen av 1950-tallet. Kilde for denne kategorien er i hovedsak: Det Norske Næringsliv - Buskerud Fylkesleksikon, redigert av Johs. Sætherskar og utgitt på Det Norske Næringsliv Forlag, Bergen 1951. Innholdet er i tillegg utvidet med informasjoner fra FB.