300 4H-ere samlet til nattvolley på Gol

4h seniorVinnerne av Seniorturneringen på årets Nattvolleyballturnering var laget Stolt Halling fra Samklang 4H på Ål, med Bjørn Ola Gjerdene, Mathias Lundsgaard Aas, Asle Grøthe, Tuva E. Sørbøen og Ragnhild Skjervheim.

I helgen var om lag 220 4H-ere og 80 frivillige voksne fra 25 av 4H-klubbene i Buskerud samlet på Gol Samfunnshus for å spille volleyball. Hele 30 lag kjempet om å komme øverst på pallen og vinne vandrepokalen.

Les mer …

AI Buskerud eksporterer kunnskap

AIB til Argentina
F.v. Ingebjørg Mæland, Åse Falch, Tine Sydtskow og Jon Nordstrøm (Foto:AI)

Mandag morgen (20.4.15) reiser to ledere og to ungdommer fra Arbeidsinstituttet i Buskerud (AIB) til Tucuman, Argentina for å bidra på en stor konferanse om dialogverktøy, relasjonsledelse og styrkebasert læring. AIB er bedt om å være beste praksis-eksempel på styrkebasert arbeid. Flere hundre internasjonale deltakere venter på å bli inspirerte.

Les mer …

Tom Erik sørget for svingende påskestemning

tomerik1
Tom Erik – Storefjells entusiastiske trubadur fikk alle påsketuristene på fjellet til å svinge.

Flere hundre mennesker danset og sang med trubaduren Tom Erik Løvrak fra Hallingby. Mens sola brunet var stemningen høy blant publikum etter at de hadde tilbakelagt noen kilometer i langrennssporet, eller stått på nedoverski i bakkene på Storefjell hotell.

Les mer …

Påskeferie i Trysil

trysilblaaveis
Det ble delt ut flest blåveiser i Trysil (Foto: Frank Tverran)
På et ellers rolig sted, kan det ta helt av når det blir for mange påsketurister. Lanfredagskvelden ble i det minste lang for politiet i Trysil. Men også andre steder tok fylla overhånd. Her er nattens klipp fra politiets journaler.

Les mer …

For mange blir det en ekstra trist morgen

politi langfredag
Også Langfredag morgen hadde politiet journalene fulle. Natten bar preg av påskefyll og festing. Spesielt i påskefjellet tok det helt av.

Les mer …

Politidøgnet

politibil
Her er noe av det politiet i Nordre Buskerud politidistrikt har hatt å slite med natt til Skjærtorsdag.

Les mer …

Toyota selger Ford i Hallingdal og Valdres

Ford med egne utsalg i Hallingdal og Valdres

Det er nå inngått avtale mellom Ford Motor Norge AS og eierne av Hovli Auto AS om at Hovrud Auto AS, som er under etablering, skal betjene Fords kunder i Hallingdal og Valdres.

Les mer …

Almenningstråkket på Gran er årets trebyggeri 2014

Årets trebygeri
Årets trebyggeri 2014. Foto: TreFokus

Prisen for ”Årets trebyggeri 2014” ble delt ut på Byggedagene 18. mars. Vinneren ble handels- og forretningsbygget «Almenninsgtråkket» på Gran på Hadeland. Prosjektet er oppført av Gran almenning og består av et stort trebygg på 9500 m2 til bruk for handel og forretningsvirksomhet. Prosjektet kjennetegnes av en nøktern arkitektur der trebruken er enkel og synlig samtidig som den er nyskapende.

Les mer …

Stort beslag på rasteplass på Lunner

spritbeslag
Tollerne avdekket 228 000 sigaretter og 227 liter brennevin i gulvet på semitraileren. Foto: Tollvesenet

Oslotollere fant store mengder sigaretter og brennevin i gulvet på semitrailer. Tollbeslaget ble gjort da tollerne observerte en latvisk registrert semitrailer og to norsk registrerte varebiler på Leirsjøen rasteplass ved E-16 i Lunner kommune i Oppland om kvelden 26. januar.

Les mer …

Skiløper savnet i Kvitfjell

Mann savnet
Foto: Norske Redningshunder

Fire redningshunder fra Norske Redningshunder er nå på vei til Kvitfjell for å søke etter en savnet skiløper. SISTE: Skiløper funnet.

Les mer …

Politidøgnet

politibil
Skiflyvning og vinterferie i enkelte distrikt, satte sitt preg på lørdagsnatta. Politiet hadde nok å gjøre. i Hønefoss ble en mann slått ned.

Les mer …

Bergensbanen: Stengt Finse-Haugastøl.

tog på vidda 
Slik står toget fast.(Foto: Jernbaneverket)
Strekningen Finse-Haugastøl er stengt på grunn av et tog som sperrer sporet. Prognose for gjenåpning er uviss.Jernbaneverket melder dette mandag formiddag.

- Ja takk, begge deler


Statens Vegvesen foreslår at nye hovedforbindelser mellom Østlandet og Vestlandet går over Haukeli og Hemsedal.Men Hallingdal fram til Gol ser ut til å bli en god nummer 2, eller den med lavest prioritet av de to.

Les mer …

Ran i Flå Sparebank

Sparebank1 Hallingdal og Valdres ble ranet kl 11.30 på torsdag. Ransmannen fikk truet til seg penger og løp fra stedet.

Les mer …

Oppklaring i "fryserdrapet"

En kvinne i 30-årene ble mandag 15. desember 2014 funnet død i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal. Politiet slo raskt fast at kvinnen var blitt drept, og iverksatte drapsetterforskning.

Les mer …

Våler kirke snart ferdig

Våler kirke brant ned til grunnen ca ett år før Hønefoss kirke. Innvielse av nye Våler kirke blir 24. mai etter en vill krangel i menigheten om hvordan den nye kirka skulle se ut.

Se hvordan kirka bir her