lørdag, 08 mai 2021 17:58

Hareide ber veisjefen bygge Ringeriksbanen

Skrevet av
– Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier samferdselsminister, Knut Arild Hareide (KrF). – Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier samferdselsminister, Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Torstein Bøe / NTB

Bare en ny regjering kan hindre Nye Veier i å bygge Ringeriksbanen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Torsdag møtte Hareide Nye Veier-sjef Anette Aanesland. Han ga beskjed om at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett setter av 90 millioner til å planlegge Ringeriksbanen. Han ga samtidig en garanti for at Nye Veier får jobben.

Hareide sier til Aftenposten at han vil underskrive på en rammeavtale og en planleggingsavtale med veiselskapet i juni, før sommerferien. Da ligger det an til at ansatte som har jobbet med Ringeriksbanen i Bane Nor, flytter over til Nye Veier.

– Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier Hareide.

Han understreker at de ikke har sagt noe om årstall.

– Men dialogen vi har hatt med Nye Veier, gjør oss optimistisk på at det ikke trenger å være så lenge til, sier Hareide.

Aps samferdselspolitiske talsmann Sverre Myrli kommenterer saken slik:

– Vi jubler ikke akkurat over løsningen med Nye Veier. På den annen side vil vi heller ikke gjøre noe som forsinker prosjektet.

Ringeriksbanen skal gå mellom Hønefoss i Ringerike og Sandvika i Bærum og bygges som en forlengelse av Bergensbanen. Banestrekningen er 40 kilometer lang og er en ny trasé der to tredeler av strekningen går i tunnel.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa