fredag, 02 august 2019 10:38

Utfor med nesten 2,5 i promille!

Skrevet av
Utfor med nesten 2,5 i promille! Foto: Frank Tverran

4 desiliter ren vodka ble litt i meste laget. Les deler av domsreferatet her.

Saken ble behandlet i Ringerike tingrett den 25.juli 2019. Saken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom, det vil si at siktede ikke hadde innvendinger mot påtalemyndighetenes påstand.

Siktede forklarte at han den 12. mai 2019 var på jobb fra kl. 07-19.15. Da han var ferdig besøkte han en bekjent som hadde kommet fra Polen. Han dro til vedkommende og drakk der 3-4 glass vodka som ikke var utblandet. Han følte seg da uvel og hadde glemt at han tidligere hadde tatt noe smertestillende.

Fordi han følte seg uvel, ringte han til en annen kamerat og spurte om kameraten kunne komme og hente han. Kameraten kunne komme først om en times tid, og siktede satte seg derfor inn i bilen på passasjersiden for å sove litt mens han ventet.

Da han våknet, viste det seg at kameraten likevel ikke kunne hente han fordi han ikke hadde noen til å passe barnet sitt. Siktede forklarer at han følte seg bedre da han våknet og tenkte at han kunne kjøre selv. Siktede forklarer at  han kjørte i retning sitt hjem. Bilen kom etter hvert utenfor veikanten og havnet på taket. Siktede forklarte at han kom seg ut av bilen og ringte til en kamerat som snakker norsk. Han skjønte at politi og ambulanse ville komme, og de kom etter hvert. Ambulansen tok siktede med til sykehuset. Han ble utskrevet fra sykehuset ca. kl. 03.00, tok en drosje hjem og gikk på jobb igjen påfølgende dag kl. 07.00.
 

På spørsmål svarte siktede at han drakk 3-4 glass vodka, hver på 1 dl, og mener at han totalt drakk ca. 0.4 liter. Det er slik han har forklart i politiavhøret.

Det er ca. 3,5 km fra siktedes bopel til der kameraten bor. Utforkjøringen skjedde omtrent midtveis mellom disse stedene . Siktede forklarte at det kan være at han kjørte ut av veien fordi han hadde drukket alkohol, eller det kan være fordi han kom for langt ut på veikanten.

Siktede forklarer at han kjørte sin egen bil. Det ble store materielle skader på bilen.

Siktede ble videre gjort kjent med påtalemyndighetens forslag til straff. Siktede sier at han vil gjerne fortsette å jobbe slik at han kan betale boten og gjelden han har. Han er klar over at han må betale. Han ønsker at han ikke skal måtte sone fengselsstraff, men det øvrige skjønner han at han må godta.

Siktede forklarer at det er litt vanskelig å si hvor høy brutto månedslønn han har. Tidligere hadde han fast lønn på kr 28 000 kr brutto pr. mnd. og fikk da utbetalt kr. 19 000 netto. Nå arbeider siktede på timesbasis og har da 30-33000 kr. brutto pr. mnd. Siktede forklarer at han jobber mer om sommeren enn om vinteren. Han får derfor høyere lønn om sommeren enn om vinteren. Det var i fjor han gikk over fra fastlønn til timelønn. Han forklarer at han må/vil jobbe mye for å betale gjeld.

Siktede erklærte seg straffskyldig i henhold til siktelsen. Siktede samtykket til at saken blir avgjort ved tilståelsesdom. Siktede ber om å bli behandlet på mildeste måte.

Og dommen lød på 28 dager i fengsel, bot på 42.000 kroner og inndragelse av førerkortet i 2,5 år.

Sist redigert fredag, 02 august 2019 10:44

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa