mandag, 26 mars 2018 11:25

Klargjør hagemøblene

Skrevet av ntb
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
NYT VÆRET: Det er ekstra deilig å nyte påskesola når du vet at møblene overlever hyggestunden. NYT VÆRET: Det er ekstra deilig å nyte påskesola når du vet at møblene overlever hyggestunden. Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Lite slår en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen i påsken. Men før du drar trestolene ut i snøen, er det lurt å gi beina litt pleie i form av olje, tipser ifi.no.

Selv for deg som ikke har snø, lønner det seg å følge oljerådet. All slags fuktighet kan nemlig trekke inn i treet når møblene står ute. Det kan føre til at beina på stoler og bord som står ute, råtner eller sprekker opp.

Det eneste du trenger, er litt impregneringsolje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel. Fremgangsmåten er enkel: Vask gjerne over hele stolene først. Snu deretter stolen på hodet og bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel og la tørke. Deretter bruker du en pensel til å påføre impregneringsolje på beina, vått i vått, til treet er mettet. La det trekke noen minutter. Bruk en ren fille til å tørke vekk overskytende olje. La oljen tørke så lenge det står på anvisningen.