tirsdag, 10 mai 2022 10:52

Kronprins Haakon deltar i ekspedisjon over Grønlandsisen

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det er i år 50 år siden kong Olav offisielt åpnet Universitetet i Tromsø. I den anledning skal UiT organisere en forskningsekspedisjon over Grønland i mai. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltar som et av ekspedisjonsmedlemmene.

UiT Norges arktiske universitet har lang tradisjon for arktisk forskning og formidling. Det er ikke bare 50 år siden universitetet offisielt ble åpnet, det er også 150 år siden Tromsø Museum ble opprettet for å «tilveiebringe og stadig forøke en samling [...] fra de arktiske egne». Fra første stund har nordlige problemstillinger stått sentralt i universitetets forskning og undervisning.

Jubileene skal markeres blant annet med en formidlingsekspedisjon over Grønland i mai, ledet av polarhistoriker Harald Dag Jølle. H.K.H. Kronprins Haakon har takket ja til å være med som ekspedisjonsmedlem, og i tillegg deltar Markus Landrø (UiT og NVE), Vegard Ulvang (UiT), Kunuk Lennert (UiT), og Ronny Finsås (ekspedisjonsguide) og en livvakt fra Den kongelige politieskorte.

– Vi er takknemlig for at H.K.H Kronprins Haakon har takket ja til å delta på ekspedisjonen og bidra til å markere universitetets jubileum, sier rektor ved UiT, Dag Rune Olsen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Mer i denne kategorien « Kongebiltreff på Slottet

Andre saker å lese

Problemer med kortbetaling i Hønefoss 16.mai

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

Les mer i RingeriksAvisa

Viktig redusering av Brett Perlini

16-05-2022 Sport NTB - avatar NTB

Viktig redusering av Brett Perlini

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Les mer i RingeriksAvisa

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa