Oppdatert 18.07.2018

Øya bare noen få har opplevd: Thai/norsk guide avslører hemmelig turistperle

  • Skrevet av Harald Henschien
  • Publisert i Magasinet
Spesial ”Rossi” er eneste lisenserte guide i Thailand som snakker norsk Foto: Harald Henschien ”Rossi” er eneste lisenserte guide i Thailand som snakker norsk

Rossukol «Rossi» Phansung er den første og eneste lisenserte turistguiden i Thailand som snakker norsk. Vi traff henne på kontoret hennes i hjertet av Bangkok.


Å besøke et ekte Buddha-tempel er viktig for turistene. (Foto: Thaiguide.no)- Jeg kom tilbake hit i 2011 etter ti år i Norge der jeg fikk bred erfaring i turistbransjen. Dermed så jeg behovet for en privat guide som kan begge språk. Det slo an.
Rossi, som har bachelorgrad i turisme, etablerte selskapet Thaiguide Norway som statsautorisert turistguide. Hun er glad for å vise skandinaver hva landet hennes har av perler og idyller.
Ofte tar hun turistene til steder vanlige sightseeingturer eller utflukter aldri oppsøker.

Skreddersyr turer

- 150 tusen nordmenn besøker årlig Thailand. Med vakre Ringerike i minne vet jeg at nordmenn elsker uberørt og vakker natur. Selvsagt arrangerer jeg også turer til de kjente stedene og byturer i Bangkok. Uansett om det handler om bare et ektepar, en liten gruppe eller flere, lager jeg skreddersydde opplegg både i lengde og omfang. Jeg gir råd og sørger for at oppholdet i landet mitt skal bli en minnerik opplevelse som gir lyst til å komme tilbake.

Den hemmelige øya Koh Phaluai

- Det har seg slik at jeg har familie på den lille øya som ligger i nærheten av den formidable turistøya Koh Samui. Her hadde de aldri sett en turist. Nå er det ti rom tilgjengelig for mine gjester der. Øya med bare 3-400 innbyggere er helt spesiell sett gjennom turistbriller. Ingen av de som bor der kan et ord utenlandsk.
Her lever de av fiske fra enkle fiskebåter. Fangsten blir levert inn på kysten og fiskebåtene kjøper med nødvendige varer hjem etter at fisken er solgt.

Rossi forteller om helt folketomme romantiske sandstrender, jomfrulig natur og fantastiske omgivelser.
- Der ute kan man oppleve det ekte livet i landet fra tiden før turistene oppdaget Thailand. Veldig få har fått oppleve det minimalistiske livet der ute i all sin ekthet.

thailand3Råd til thailandturister

- Thailand er et trygt reisemål, men for nyankomne vil det alltid finnes turistfeller. Først fremst advarer jeg mot såkalte private taxibiler. De fleste er pirater som lurer folk. På flyplassen bør man velge public Taxi fra deres plattform. Inne i byen er det lurt å bruke en hotellansatt til å velge taxi med taksameter for deg. De som står parkert ved hotellene kan være gribber. Også tar jeg med det med veksling. Ikke kjøp valuta i Norge. Vel fremme tar du ut i minibanker. Ikke oppsøk vekslingskontorer på flyplassene. De flår deg.

Rossi forteller at garantien for et flott opphold er kunnskap.
- Det kan være lurt å kontakte oss slik at man får guide for eksempel de første to dagene. Da lærer man folket og kulturen å kjenne. Da unngår man fellene og får maksimalt utbytte av reisen. Vi kan kontaktes og du finner oss på hjemmesiden vår der det også er mye informasjon.  Den heter: thaiguide.no

 

Hvorfor forlot du Oslo?
- Det er enkelt å svare på det. Jeg lengtet hjem til familien og landet mitt. Det lange og dystre vinterhalvåret i Norge var selvsagt også medvirkende da jeg vendte hjem i 2011.
Nå ser hun fram mot nettopp en ny norsk kald vinter som bringer titusener av nordmenn til Thailand og som hun gleder seg til treffe noen av.

Foto til venstre: Guiden Rossi tar deg med på tur til den hemmelige øya Koh Phaluai. (Foto: Thaiguide.no)

 

 

 

 

thailand5Her er Koh Phaluai

 

Sist redigertmandag, 07 august 2017 18:18