torsdag, 08 november 2018 10:00

Norsk oljearbeider i National Geographics scifi-serie «Mars»

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Norsk oljearbeider i National Geographics scifi-serie «Mars» Foto: National Geographic / Handout

Norsk oljearbeider blir å se i National Geographics andre runde med science fiction-serien «Mars», som har verdenspremiere søndag.

Serien, som er produsert av Hollywood-veteranene Ron Howard og Brian Grazer, handler om hva som skjer når menneskene skal kolonisere Mars – og handlingen er lagt til 2033.

Likevel blir Morten Bergan, oljearbeider fra Hammerfest som jobber på Goliat-plattformen i Barentshavet, å se i første episode 11. november, melder kanalen.

Forklaringen er at « Mars » er en blanding av fiksjon og dokumentar, og at serieskaperne ser paralleller mellom oljearbeiderne og de første pionerene som ankommer Mars i serien. Derfor sendte de et dokumentarteam til plattformen.

– Oljeriggen i Norge representerer en parallell i arbeiderne som kommer til Mars for å høste av naturressursene der. Det er på ingen måte dårlige mennesker, men folk som kommer for å gjøre sitt beste i ugjestmilde omgivelser, forteller «Mars»-showrunner Dee Johnson ifølge pressemeldingen.

I sesong to av «Mars» har den første kolonien ankommet den røde planeten, men vitenskapelig arbeid blir vanskeliggjort når et selskap som ønsker å kommersialisere Mars også ønsker å være til stede.

– Konflikten mellom bevaring og utnyttelse av naturen er det sentrale temaet i vår tid. Spørsmålet er om vi også tar denne konflikten med videre ut i verdensrommet, sier Johnson.

National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.