torsdag, 09 november 2017 15:42

Oslo får «ny» dokumentarfilmfestival

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Slik ser logoen til den «nye» dokumentarfilmfestivalen i Oslo ut – kalt Human. Slik ser logoen til den «nye» dokumentarfilmfestivalen i Oslo ut – kalt Human. Foto: hrhw.no

– Dokumentarfilm er den mest spennende delen av filmindustrien for tiden, og vi tror det er et stort publikum i Oslo for gode, aktuelle dokumentarfilmer, sier festivalsjef Ketil Magnussen i Human internasjonale dokumentarfilmfestival.

Det blir nemlig navnet når den tiårsjubilerende filmfestivalen viet den aktuelle menneskerettighetssituasjonen i verden, Human Rights Human Wrongs , skifter navn – og utvider sitt program.

– Vi har lenge hatt et ønske om å gjøre festivalen tematisk bredere og nå et enda større publikum, sier programsjef Silje Viki om endringene, som følger i kjølvannet av at Cinemateket legger ned sin dokumentarfilmfestival, Eurodok, etter 16 år. Nå tar Human stafettpinnen videre:

I pressemeldingen understreker arrangørene betydningen av at filmskapere har en god visningsarena i hovedstaden, og kan vise filmene sine for Oslo-publikummet – og for byens filmbransje.

Det vanker to nye konkurranseprogram når Human har premiere 7.–13. mars 2018: Et internasjonalt konkurranseprogram med fokus på menneskerettigheter, og et for norske dokumentarer på over 40 minutters lengde, uten tematiske begrensninger i kriteriene.

I 2018 vil festivalen for første gang dele ut en internasjonal pris gitt av Amnesty International Norge og Den norske Helsingforskomité.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.