fredag, 19 januar 2024 08:32

Dronning Margrethes liv blir TV-serie i Danmark

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Da dronning Margrethe abdiserte 14. januar, satte hun strek for 52 år på tronen som Danmarks monark. Nå skal 83-åringens liv skildres i en «The Crown»-inspirert TV-serie i Danmark. Da dronning Margrethe abdiserte 14. januar, satte hun strek for 52 år på tronen som Danmarks monark. Nå skal 83-åringens liv skildres i en «The Crown»-inspirert TV-serie i Danmark. Foto: Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix / NTB

Dansk TV 2 har satt i gang produksjonen av en fiksjonsserie som skal skildre dronning Margrethes liv. Serien har arbeidstittelen «Af Guds nåde».

Dronningens liv har tidligere blitt skildret i en musikal på Det kongelige Teater i København. Nå skal det altså også filmatiseres.

Dansk TV 2 sier de håper serien kan bidra til en større forståelse av kongehusets betydning for dansk identitet, samt hvordan samfunnsutviklingen har smittet begge veier.

– Det er fortellingen om en familie, en institusjon og en anakronisme som kjemper for å bevare sin relevans i en moderne tidsalder. Kongehuset er noe alle vi dansker deler, uansett om man er tilhenger, motstander eller bare midt imellom, sier produsent Pernille Bech Christensen i TV 2.

Handlingen i TV-serien vil starte fra 1940 og skildre den danske kongefamilien på godt og vondt, ifølge kanalen. De vil ta for seg både bonede gulv i slottets kulisser, men også politiske dramaer. Men først og fremst er det en fortelling om en jente og hennes familie, ifølge kanalen.

Manusforfatteren Søren Sveistrup er med på det kreative laget bak TV-serien. Han har laget en rekke populære TV-serier som «Forbrytelsen», «Kastanjemanden» og «Nikolaj & Julie».

Opptakene ventes å starte i 2025. Det er ikke kjent hvem som skal gestalte rollen som den nylig abdiserte dronning Margrethe og resten av karakterene.