torsdag, 16 september 2021 08:00

Smiths venner tas opp i Norges Kristne Råd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Smiths venner får innpass i Norges Kristne Råd etter to år med observatørstatus. Rådsmøtet sa ja med to stemmer flertall, 21 mot 19. Bildet er fra åpningen av bevegelsens konferansesenter i Stokke i 2004. På storskjermen er verdensleder Kåre Johan Smith, som fortsatt leder Smiths venner i dag. Smiths venner får innpass i Norges Kristne Råd etter to år med observatørstatus. Rådsmøtet sa ja med to stemmer flertall, 21 mot 19. Bildet er fra åpningen av bevegelsens konferansesenter i Stokke i 2004. På storskjermen er verdensleder Kåre Johan Smith, som fortsatt leder Smiths venner i dag. Foto: Berit Roald / NTB

Etter to år med observatørstatus får Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths venner, bli fullverdig medlem i Norges Kristne Råd.

Det ble avgjort med svært knapt flertall, 21 for og 19 mot, på rådsmøte onsdag, skriver Norge i dag.

BCC har hatt observatørstatus siden 2019, noe et samlet NKR-styre anbefalte rådsmøtet å videreføre, blant annet basert på høringssvar fra halvparten av de 22 medlemsorganisasjonene. Fire av svarene var negative, og flere andre uttrykte usikkerhet.

I de negative høringssvarene ble det blant annet vist til reaksjoner fra BCC på kritikk mot dem i mediene og offentligheten, etter at NRK i fjor sendte en Brennpunkt-dokumentar der de tok for seg forvaltningen av penger som var innsamlet fra menighetens medlemmer.

Styreleder og informasjonsansvarlig Berit Hustad Nilsen i BCC sa onsdag at det er «gledelig å oppleve at vi ønskes velkommen i det kristne fellesskapet».

– Vi ser fram til videre dialog og samarbeid med NKR. Det har vært en spennende prosess så langt. Vi ser det som viktig å kunne være del av dette nettverket, sa hun til Vårt Land.

NTB