tirsdag, 20 juli 2021 22:20

Tirsdag: 16 nysmittede i Ringerike kommune

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Det er 5 kvinner og 11 menn i 20-årene.

Av dem er 14 knyttet til utbruddet blant ungdom etter private sosiale sammenkomster i helgen 15.-17.juli 2021. Det er i tillegg avdekket 2 nysmittede hjemmehørende i andre kommuner. I alt er det nå bekreftet 21 smittede knyttet til arrangementene. Utbruddet medfører et omfattende smittesporingsarbeid som fortsatt pågår.

Ytterligere en person i 20-årene, bosatt i Ringerike, har testet positivt, men er smittet utenfor hjemkommunen tilknyttet en annen smittesituasjon. Smittesporingen er avsluttet i Ringerike.

I tillegg har én ansatt ved de kommunale boliger i Krokenveien 17/19 testet positivt etter kontakt med beboeren som fikk påvist COVID-19 på mandag.

Covid-19 har ikke sommerferie. Vi ser i de to siste utbruddene at mange unge nå har et omfattende nettverk av nærkontakter. Det øker risikoen betydelig for omfattende smittespredning i samfunnet og gjør det svært vanskelig å gjennomføre smittesporing og oppfølging av berørte.

Delta-varianten av covid-19-virus er mer smittsom og er i økende grad ansvarlig for smittespredningen i samfunnet. Vi oppfordrer derfor til fortsatt aktsomhet. Prøv å begrense antall personer du har nærkontakt med. Husk at det er bedre å treffes utendørs enn inne.

Utbruddet blant ungdom berører Cafe Clint. Vi ber derfor gjester som har vært på Cafe Clint søndag 18.juli mellom kl.13 og kl.15 om å være ekstra oppmerksomme og bestille en test for covid-19 ved symptomer.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent